Националите и Барчовски получиха наградите за отбор и треньор на месеца (видео)


18-03-2021 14:04 | Мария Маринова

Мъжкият ни национален отбор по баскетбол и неговият треньор Росен Барчовски получиха днес наградите си за отбор и треньор на месец февруари в традиционната анкета на Пресклуб България сред спортните редакции. От името на „лъвовете“ отличието прие капитанът на тима Чавдар Костов.

 

Националите и Барчовски спечелиха наградите след класирането си на Евробаскет 2022 през миналия месец, като обраха безапелационно гласовете от вота на журналистите.

 

Баскетболистите ни получиха 19 гласа, докато 2 има националният ансамбъл по художествена гимнастика за девойки. Росен Барчовски също има 19 гласа, а по 1 отидоха за старши треньора на националния ансамбъл за девойки Вяра Ваташка и за наставника на националния отбор по фехтовка на сабя Ивайло Воденов.

 

Росен Барчовски печели приза за треньор на месеца за трети път в кариерата си. През 2004 г. той отново получи отличието след класирането на България на европейското, а през 2016 г. - след като изведе Рилски спортист до първото място в турнира за Купата на България.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Росен Барчовски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи