Националният селекционер посвети отличията на треньорите на подрастващите


18-03-2021 14:19 | Мария Маринова

Старши треньорът на мъжкия национален отбор Росен Барчовски посвети неговата награда и тази на тима за №1 на месец февруари на всички баскетболни треньори у нас, които се занимават с подрастващи. Ето какво заяви селекционерът за отличията:

 

„Нормално е след едно такова постижение отборът и треньорът да получат подобна награда. В случая съм щастлив, че съм аз. Благодаря за признанието. То е признание за целия ни спорт и баскетбол, за всички, които работят в тази сфера.

 

Ние сме върхът на пирамидата, както се казва – черешката на тортата, само че отдолу има страшно много хора, които са извън светлините на прожекторите. Това са основно треньорите, които работят с подрастващите и които са произвели тези баскетболисти. Това са най-важните хора в нашия баскетбол и искам символично тази моя награда и тази на отбора да отиде към тях и да им кажа едно голямо благодаря.

 

Най-важните хора във всеки един спорт са треньорите, които са и възпитатели, педагози, като родители и настойници на тези деца. Това е посланието ми. Всички други неща имах възможност да ги кажа в тези 20 дни, откакто се прибрахме в Рига, но върху това искам да акцентирам.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Росен Барчовски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи