Приключи турнирът на регионите в София


Приключи турнирът на регионите в София
(сн. БФБ)
28-03-2021 20:07 | basketball.bg

След три изпълнени с много баскетболни емоции и 12 интересни мача приключи Турнирът на регионите по програмата на ФИБА YDF.

Надпреварата е за момичетата и момчетата, родени през 2006 и 2007 г. и представящи съответно София Град, София Област, Добруджа/Мизия и Родопи/Загоре. Това е третата проява за избрани деца от тези набори, като преди това подобни лагери имаше още в Сливен и Габрово.

Събитието в София бе финалната инициатива по проекта ФИБА YDF, в който участници са баскетболните федерации на България, Косово, Румъния, Северна Македония и Турция.

Турнирът бе и първият за 15 нови млади съдии, които са на обучение за рефери, проведено от Съдийската комисия към БФБаскетбол.

София Град победи в последния мач от турнира Добруджа и Мизия. Преди това и момичетата от столицата се наложиха над своите връстнички. Силен мач изиграха и момчетата от Софийска област, надвили Загоре/Родопа. Момичетата на Софийска област обаче загубиха от Загоре и Родопа.

Надпреварата бе отлична възможност за селекция и "сверяване на часовниците" за треньорите на играчи от тази възраст преди лагерите на националните отбори това лято. Това е и възрастта, за която тази година ФИБА реши да въведе надпревара Skills Challenge, каквато миналото лято проведе, за да компенсира частично отборите за отмененото световно първенство на 17-годишните. Тогава българският отбор, който трябваше да е домакин на Мондиала при момчетата, се класира на престижното второ място.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи