Предлагат нова зала в Пловдив да носи името на великата Пенка Стоянова


Предлагат нова зала в Пловдив да носи името на великата Пенка Стоянова
08-04-2021 14:03 | plovdiv24.bg | BGbasket.com

Строящата се в момента зала "Дунав" да носи името на великата баскетболистка Пенка Стоянова.

 

Това предложение бе направено до кмета на Пловдив Здравко Димитров и входирано официално в общината от почетния гражданин, журналист, баскетболен деятел и бивш международен комисар на ФИБА - Станко Стоянов, съобщава Plovdiv24.bg.

 

"Редно е в Пловдив, където премина цялата блестяща кариера на Пенка Стоянова, паметта на забележителната спортистка и почетен гражданин да бъде уважена и съхранена за поколенията с подходящ знак“, изтъква в мотивите си Станко Стоянов.

 

Залата се намира в район "Северен“, непосредствено до старата, където се подвизаваше славният баскетболен тим на Марица и неговата звезда. Съоръжението ще бъде използвано от млади баскетболисти и спортисти, с каквито работеше Пенка Стоянова след края на състезателната си дейност.

 

Освен това по този начин ще се осъществи символично и нейната отколешна мечта да създаде детска баскетболна школа, се казва още в мотивите за преименуването на зала "Дунав“. Тя носи това име по улицата, на която се намира в града под тепетата. След изграждането на новата зала, старата ще бъде съборена.

 

Планираното откриване на новото съоръжение е за това лято. Залата струва 4,2 млн. лева с ДДС и по проект представлява две сгради с топла връзка. Зала "Дунав" е с разгъната застроена площ около 3000 кв. метра. Комплексът е предназначен за около 20 вида спорт  и се финансира от общинския бюджет.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи