Балкан обърка сметките на Академик за четворката


Балкан обърка сметките на Академик за четворката
(сн. balkan-basket.com)
10-04-2021 20:35 | BGbasket.com

Балкан записа 16-а победа от началото на сезона в Националната баскетболна лига. На свой терен в „Арена Ботевград“ тимът се наложи над Академик Пловдив с 85:75 в доста оспорван мач, преминал през няколко обрата. Гостите и днес бяха без Йере Вучица и Джахи Карсън.

 

След тази среща Балкан е с баланс 16-7, а след седмица приема Ямбол в последния си двубой преди плейофите. Мачът на практика без голямо значение за „зелените“, които няма как да бъдат изместени от третата позиция. Академик пък завършва редовния сезон с баланс 11-13 и за момента остава на заветното четвърто място, но може да бъде изместен от него, тъй като преките му конкуренти Берое и Черноморец все още не са изиграли всичките си мачове.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Двубоят започна изключително равностойно, като в началото двата тима залагаха основно на играта под коша. След поредица от размени на водачеството обаче домакините се възползваха от грешките на съперника, организираха няколко бързи атаки и след серия от 12:0 след десет минути игра се откъснаха с 25:14.

 

Въпреки колебливия старт, Академик заигра по-добре през втория период и след по-стабилна игра в подкошието отбеляза 10 поредни точки, с които свали пасива си само на 1. Близо пет минути Балкан нямаше кош от игра, преди серията да бъде прекъсната от Станимир Маринов. Малко след това обаче се стигна и до пълен обрат след тройка на Васил Бачев за 30:29, която бе и първа за тима му в мача. Две точни далечни стрелби на Божидар Аврамов отново изведоха Балкан напред, а на почивката тимът водеше с 40:37. Още в тази част обаче домакините на практика останаха без гарда си Давонтей Джордан, който получи четири лични нарушения и рано трябваше да седне на пейката.

 

След паузата играта отново започна много оспорвано. Академик за кратко поведе, но след това баскетболистите на Йовица Арсич отвърнаха със серия от 13:2 и отново дръпнаха в резултата. След като имаха 4 тройки за цялото първо полувреме, само в тази част те нанизаха още толкова и преди заключителната четвърт отново имаха двуцифрена преднина – 66:55.

 

Авансът на „зелените“ достигна 14 точки в началото на последната част, а малко след това Джордан напусна за пет фаула. Тимът на Йордан Янков обаче не се предаде и след серия от 10:2 отново се върна в мача, но Балкан удържа водачеството си до последно.

 

Божидар Аврамов бе най-резултатен за победителите с 16 точки, с 15 е Дарко Балабан. Димитър Димитров се отчете с 14 точки и 8 борби, Николай Грозев отбеляза 13 точки, с 10 е Сияни Чеймбърс.


За Академик Обрад Томич вкара 21 точки, с 20 и 8 борби е Николай Николов. Васил Бачев добави 16.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Академик Пловдив
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи