Тити Папазов се включи в `Бригада Нов Дом`


Тити Папазов се включи в `Бригада Нов Дом`
(сн: btvnovinite.bg)
17-04-2021 16:14 | btv.bg

Предаването “Бригада Нов Дом” подкрепи изключително благородна кауза – изграждането и ремонта на три класни за деца със специални образователни потребности.

 

BGbasket ви запозна с мисията на Образователно Равенство Аутизъм преди време. Един от основните стълбове на инициативата е дългогодишният член на секретарския апарат на БФБ Христина Бабалова.

 

Екипът на предаването се опита да даде повече гласност на проблемите на децата с аутизъм, подкрепи родителите им, обединени от мечтата и техните деца да тръгнат на училище. Каузата подкрепи и големият баскетболен треньор – Константин Папазов.

 

“Тези деца са част от нашето общество и най-малкото, което можем да направим, е да ги направим достъпни и равни до нас, да им обърнем внимание”, споделя той.

 

В трите класни стаи, които се намират на четвъртия етаж в училищна сграда без асансор, имаше доста работа и сериозно носене на строителни материали, отпадъци, специализирани мебели и други.

 

 

Папазов се включи в боядисването и сглобяването на много чинове, маси, столове, етажерки и активно ще участва в носенето от и до четвъртия етаж.

 

В новия епизод на “Бригада Нов Дом” в импровизиран баскетболен мач, освен с майсторския си талант, блеснаха членовете на бригадата с неподозирани спортни заложби. Те впечатлиха Тити Папазов: “Геле направо ме изуми – вкара четири пъти поред! Ако беше по-млад – направо го взимам в отбора!”. Той бе приятно изненадан от работата на майсторите, които нарича истински отбор: “Майстори има много, но така да са адаптирани един към друг – тук със сигурност е направен един добър отбор”.

 

Подготовката на специализираните класни стаи се случи под погледа и препоръката на специалисти и психолози, които също споделят гледната си точка за проблемите и възможните начини за справяне с тях. На финала на един от най-емоционалните епизоди за този сезон на “Бригада Нов Дом” дойдоха и усмивките и сълзите от радост, а и думите на Тити пред училищния праг: „Пожелавам това да бъде едно ново начало!”

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи