Васил Евтимов: Ние заслужавахме най-много да сме в четворката


Васил Евтимов: Ние заслужавахме най-много да сме в четворката
(сн. НБЛ)
18-04-2021 09:45 | BGbasket.com

Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов сподели впечатленията си след победата срещу Спартак Плевен в последния кръг от редовния сезон в Националната баскетболна лига. С успеха на отбора му и загубата на Берое в Самоков, бургаският тим завърши на така исканото от него четвърто място преди плейофите.

 

"Искам първо да се извиня на всички състезатели на Спартак, на Дяковски, за последното нападение.

Доволен съм от мача, но от второто полувреме. Първото просто го проспахме. Нямахме енергия, не бяхме достатъчно мотивирани, трябваше малко да вдигна тон в съблекалнята, да им кажа, че искам да играем нашия баскетбол, защото плейофите започват след пет дни. Исках през второто полувреме да покажем лицето на Черноморец.

Моите момчета играха уникално в защита второто полувреме. От 14 борби на полувремето свършваме мача с 38. Значи ние сме хванали 24 борби, лимитирахме ги, наистина ги натиснахме в защита и те просто нямаха отговор на нея. Знам, че ние имаме едно от най-добрите нападения в България, ето днес пак вкарахме 95 точки. Радваме се, че от пейката някои играчи се включиха, моят асистент Мишо Капитанов днес отбеляза кош, радвам се за него. Той много ми помага през годината, искам да му се отблагодаря пак.

Сега ставаме четвърти, разбрах, че Рилски са победили Берое. Мисля че от всички отбори, които влизат в битката за четворката, ние заслужаваме най-много да сме в нея. Защото сме победили и Левски и Балкан – два отбора от топ 3, единствено не успяхме да победим Рилски спортист.

Поздравявам момчетата за успешния сезон, който направихме досега, искам това да продължи и в плейофите, да победим на четвъртфинала и след това каквото стане на полуфинала – стане. Но аз искам да продължим с тази хубава игра от второто полувреме срещу Плевен и да спечелим нашата трета поредна победа, защото през сезона на четири пъти имаме две победи и третия мач го губим.

Затова им казах: ще спечелим тези два мача, след това ще отидем и ще спечелим третия, и евентуално четвъртия, за да можем да направим четири поред.

Сега искам да се концентрирам заедно с отбора за плейофите, ще работим и ще се готвим. Явно ще играем срещу Пловдив. Вече сме ги победили три пъти, но мисля че това нищо не значи, защото в плейофите се играе друг вид баскетбол. Ние сме готови за тях и с нетърпение чакаме да дойдат и да играем в нашата зала първи мач.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черноморец, Васил Евтимов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи