Локомотив 2020: Ощетени сме по тенденциозен начин


Локомотив 2020: Ощетени сме по тенденциозен начин
(сн. ББЛ)
20-04-2021 15:05 | BGbasket.com

Състезаващият се в западния регион на ББЛ А група отбор на Локомотив 2020 изрази сериозни претенции към съдийството по време на мача му с ЦСКА снощи, спечелен от „червените“ със 100:75. Тимът написа писмо до Българската федерация по баскетбол, Съдийската комисия и Българска баскетболна лига, като го публикуваме без редакторска намеса:

 

Уважаеми Господин Георги Глушков,

Уважаеми Господин Орлин Николов,

Уважаеми Господин Орлин Атанасов.

 

Здравейте,

 

Свързваме се с вас относно срещата от "ББЛ А група" между отборите на Локомотив 2020 и ЦСКА. Ние от Локомотив 2020 сме крайно възмутени от тенденциозното и некоректно съдийство на Иван Методиев и Христо Христов. В поредица от ситуации те показват непознаването на баскетболния правилник и некоректност при отсъжданията си. С действията си смятаме, че те уронват престижа на съдийството в България.

 

Нашата молба е въпросните лица да бъдат наказани с лишаване на съдийски права за определен срок от време! Смятаме, че както ние като отбор си носим наказанията, така и съдиите трябва да бъдат наказвани при груби нарушения!

 

Можем да съдействаме с кадри от въпросните ситуации, от които сме сигурни, че сме ощетени по тенденциозен начин.

 

Въпреки полуаматьорския статут на нашата лига, 90 процента от отборите са аматьорски и не разчитат на финансиране от големи фирми, а на самофинансиране. Смятаме, че е обидно по такъв начин да се отнасят съдии към нашия отбор.

 

Припомняме,че миналата седмица именно заради Иван Методиев и Христо Христов състава на "Брикс" от "Б група" напусна 1/4 финалната си среща от плейофите.

 

Ние питаме докога действията на съдии ще остават безнаказани?

 

С уважение,

Антон Диков,

Председател на БК Локомотив 2020"

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ББЛ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи