Страхотен Ямбол полетя срещу Левски, но `сините` са на полуфинал


Страхотен Ямбол полетя срещу Левски, но `сините` са на полуфинал
(сн: НБЛ)
26-04-2021 20:48 | BGbasket.com

Левски Лукойл се наложи със 102:101 над Ямбол като гост, с което спечели серията с 2-0 и се класира на полуфинал.


Ямболии наваксаха 20 точки пасив и направиха пълен обрат, като имаха и шут за победата, но не успяха да стигнат до успех.


Двубоят бе ръководен от Мартин Хорозов, по-малко от 24 часа след като свири финала във ФИБА Къп.


Ямбол започна много устремено и се справяше отлично в първата четвърт, воден от Иван Лилов. Гардът наниза 15 от 27-те точки за тима си в нея, а домакините се откъснаха напред в резултата с шест точки. Тази част обаче завърши доста по-добре за Левски, който навакса и изоставаше само с 1 след 10 минути.


"Сините" действаха безапелационно във втората част, в която ограничиха малко Ямбол, а от своя страна нанизаха цели 31 точки.


Левски използваше предимството си в подкошието чрез играещия отлично Кийт Бенсън, и гостите се оттеглиха при 57:42 на почивката.


След фантастичното първо полувреме и 23 точки в него, Лилов стигна до 30 още в средата на третия период. Преди това обаче Левски вече бе дръпнал с цели 20 напред - 64:44.


Длъжниците за Ямбол през първото полувреме Ерик Макгил и Франклин Уилямс се събудиха в решителните моменти от мача. Ямбол отказа нито за момент, надвкара съперника във втората част от периода и скъси дистанцията само до седем преди финалната четвъртина.


В нея домакините се доближиха само на четири от съперника и върнаха интригата до последно. С пет минути до сирената вече разликата бе единствена-точка, а резултатът бе изравнен до 90:90.


Ямбол поведе за първи път след началото на втората четвърт в последните три минути от двубоя и си даде още един шанс в мача.


Дарин Иванов реализира важни тройки за Ямбол, но Венци Петков и Тайрон Брезълтън върнаха Левски напред.


Поредна размяна на водачеството имаше след забивкана МакГил, който напълно се реваншира на своите в най-важните моменти.


Чавдар Костов вкара три наказателни удара в последната минута, за да изведе пак Левски в резултата, но Иван Лилов отново изравни до 101:101.


"Сините" отново изпълняваха фаулове в края, Тасич вкара само един, а за Ямбол остана последната атака. Левски имаше да прави още едно

нарушение, а за домакините останаха 7.8 секунди. Иван Лилов взе топката и стреля за победата, но пропусна и успехът отиде за съперника.

 

Иван Лилов завърши с 37 точки за пълни 40 минути за Ямбол, МакГил вкара 19 с 8 асистенции.

 

24 вкара Бенсън за Левски, 17 отбеляза Чавдар Костов.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ - ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Ямбол, Левски Лукойл
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи