Йордан Янков: Финалът в Балканската лига ще е изключителен


Йордан Янков: Финалът в Балканската лига ще е изключителен
(сн: НБЛ, архив)
27-04-2021 22:04 | btvnovinite.bg

Старши треньорът на Академик Пловдив Йордан Янков сподели пред bTV, че очаква изключителен финал на Балканската лига, в който се надява играчите му да бъдат по-спокойни и да покажат по-добър баскетбол. Днес тимът стигна до първия европейски финал в своята история, след като се наложи с 66:62 над Берое в напрегнат двубой.

 

Другият финалист е Апоел Холон, който победи с 81:77 Гилбоа Галил. Битката за трофея е насрочена за 29 април от 20:00 ч.

 

"Изглеждаше, че трябва да бъде лесен мач и можем да победим отбора на Берое. Слава богу, успяхме да се опазим до самия края от контузии. Най-лошото е, че Симеон Илиев изкълчи глезен. Всъщност това е най-лошото, което стана на този мач. Надявам се да се оправи по най-бързия начин. Наистина - много труден мач. Предполагам, че и за зрителите не е бил привлекателен за гледане, но когато залогът е толкова голям - класиране за финал - беше много труден и за двамата треньори, и за играчите," коментира Янков.

 

"Аз съм състезателна личност и искам да го спечеля този финал, най-вече, за да можем да рекламираме отбора на Пловдив и баскетбола в града. Колкото повече деца се запалят по баскетбола и играят тази игра, толкова по-добре за нас. Искам да го спечелим заради тази голяма реклама."

 

"Сигурен съм, че финалът ще е изключителен! Сигурен съм и, че ще бъдем поотпуснати и спокойни, ще покажем по-добър баскетбол," каза още треньорът на Академик.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи