Георги Глушков: Ще продължи този, който играе на живот и смърт


Георги Глушков: Ще продължи този, който играе на живот и смърт
(сн: BGbasket.com)
29-04-2021 17:35 | Мария Маринова

Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков смята, че националите ни трябва да се борят до последно във всеки мач, за да имат шансове да прескочат групата си на Евробаскет 2022. „Лъвовете“ ще имат за съперници Испания, Русия, Турция, Грузия и Белгия, а пред BGbasket.com Глушков сподели и мнението си за тегления днес жребий:

 

„Групата е трудна при всички положения. Ще продължи този, който играе на живот и смърт. Нашата настройка трябва да е такава, защото всички останали ще правят същото. Ние и така се класирахме на европейското. За световното също бяхме много близо.

 

Имаме си шансовете, но трябва да играем по този начин. Нямаме друго какво да измислим. Силни са противниците, гледам и другите групи. Има една, в която пет отбора ще се борят за три места.

 

Ние не може да искаме по-малко от другите. Това още сега трябва да си го вкараме в главата. Не е възможно да искаме по-малко от тях. Трябва дори да е повече и това да се види на игрището. Това трябва да е в главите и на тези момчета, това си е 8-дневна война, аз не го виждам по друг начин.

 

Ние не сме такъв отбор, който може да отиде и с половин усилие да спечели някой мач. Като гледам в последните години какво се случва, няма как да стане. В квалификациите, който отиде с настройка да вложи по-малко усилия, винаги се проваля."

 

Вижте още:

 

Сериозни съперници за България на Евробаскет 2022

 

Росен Барчовски: Много тежка група

 

България стартира срещу световния шампион в Тбилиси

 

Пълна програма за Евробаскет 2022

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евробаскет 2022, България, Георги Глушков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи