Борислава Христова изчаква с решението за бъдещето си


Борислава Христова изчаква с решението за бъдещето си
(сн. facebook.com/azsajpgorzow)
02-05-2021 13:05 | BGbasket.com

Борислава Христова все още не е взела решение къде ще продължи кариерата си през следващия сезон. Тя спечели бронз в полското първенство с екипа на Гожов, а скоро се завърна в родния си град Варна за лятото.

 

„Има интерес от същия отбор, но все още обмисляме какви варианти има с агентите ми. Някои от главните държави все още не са приключили с първенствата си“, заяви Христова пред БНР-Варна и „Народен спорт“.

 

Очаквано, тя изключи опцията на този етап да играе в българското първенство: „ Засега такива са обстоятелствата. Равностойните отбори са единствено Берое и Монтана. Всичко друго са подрастващи и засега не е вариант за мен. Ако искам да се развивам на ниво Евролига и Еврокъп, ще търся някъде извън България. Засега в Европа, надявам се догодина или по-късно тази година да пробвам в WNBA.“

 

Христова обаче не е спряла да следи женския баскетбол у нас: „Гледах финалните мачове между Берое и Монтана, също следя доста и тези на Черно море. Мисля, че има развитие. Двата отбора са равностойни, вече подрастващите трябва да трупат опит. Друг начин няма, такава е ситуацията в момента, дано да се развиват."

 

Българката сподели и впечатленията си от сезона в Полша. „За мен и за доста от състезателките беше първа година. Имахме доста опитни баскетболистки, от WNBA. С мен бяхме пет чужденки, другите бяха местни момичета. Мисля, че успяхме някак да се сработим и да вземем бронзовия медал. Не е златен, но все пак е нещо. Изключително силно първенство, първите 5-6 отбора са много равностойни и съм щастлива, че участвах в Еврокъп. Това ми даде доста опит“, заяви Борислава.

 

„В колежанското първенство са аматьори, тук играем професионален баскетбол, но то ме подготви физически и психически за професионалното ниво. Щастлива съм, че успях да взема опит и от двете места“, добави тя.

 

„Мисля, че откакто заминах за САЩ, съм израснала доста физически и психически. Сега, като дойдох в Европа, успях да натрупам опит и в Еврокъп, и в полското първенство. Това ми дава добър опит, да видя къде е нивото и къде трябва да бъда. Не съм спирала да работя и със сигурност има още върху какво“, каза още баскетболистката.

 

Тя коментира и представянето на женския национален отбор: „Квалификациите приключиха. Изпуснахме шанса за европейското това лято. Има върху какво да се работи, гледаме напред и се надявам да успеем да се класираме в някоя от следващите години.“

 

Какво предстои? „Планирам да остана 2-3 месеца. Има вариант да замина да тренирам и в САЩ, но засега съм си тук в България. Починах си две седмици, вече започнах да тренирам физическа подготовка във фитнеса. След някоя друга седмица ще вляза и в залата, не може без това“, завърши Христова.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Борислава Христова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи