Минчев: Сезонът беше трагедия за мен като треньор


Минчев: Сезонът беше трагедия за мен като треньор
(сн. balkan-basket.com)
01-05-2021 22:08 | Мария Маринова

Старши треньорът на Берое Любомир Минчев за последно бе начело на Берое при поражението от Балкан в третия двубой от четвъртфиналната серия в НБЛ. След срещата наставникът обяви официално, че пътищата им с досегашния му клуб се разделят. Пред BGbasket.com той сподели и впечатленията си от мача и направи анализ на изминалия сезон:

 

"Първо да честитим на победителите. Поздравявам отбора на Балкан. Независимо че докарахме серията до трети мач, за мен в момента, предвид нашето състояние – и игрово, и здравословно, смятам, че по-добрият отбор продължава. Днес си го заслужиха абсолютно. Играха доста здраво в защита. Предизвикаха ни да направим грешки и статистиката го показва.

 

Има много причини, но каквото и да кажа, ще звучи като някакво оправдание. Умората е една от тях и според мен главната. Тук трябва да питаме всички клубове и ръководството на федерацията, защото тя винаги стои над лигата, беше ли нормално третият мач да се играе 48 часа, след като сме играли Финална четворка в Израел. Това са неща, които не са от моето естество. Няма какво да критикувам и да търся с тях да се оправдавам. Били сме в тежка ситуация, опитали сме се колкото сме могли.

 

Каква може да е равносметката за сезона? Трагедия за мен като треньор. Мога да кажа, че от декември, когато започнаха мачове през 2-3 дни, целта беше те да се изиграят януари, за да може Купата да е навреме. После на някого му щукна, че Купата може да бъде изместена назад и ние бяхме само от мач на мач. Отделно, като сложим всичко здравословни проблеми, които ни съпътстваха, защото неминуемо и това оказа влияние.

 

За мен не е проблемът толкова натовареният цикъл, той също, но и това, че клубовете бяхме затворени. Знам, че в някои клубове са тренирали индивидуално. Ние това не успяхме да го направим, въпреки моето желание. Като се погледне това прекъсване, което беше станало заради прекалено дългото затваряне на играчи и прекалено многото мачове в къс период, това неминуемо започва да дава отражение.  

 

Играчите не са кафе-машина, която е изключена и да я включиш в тока да загрее, да я прочистиш малко, да я заредиш с кафе и готово. Затова и в нашия отбор имаше толкова много контузии – това затваряне, дългия период без мачове и липсата на тренировъчен процес. После, като започнем изведнъж сгъстения цикъл, играчите започват да гърмят.

 

След Купата първо Кей Джей беше позитивен. Изолирахме го, но не сме го обявявали официално да се знае. После и Джими, и Павел, и асистентът ми също. Всичко това оказва влияние, но като го казвам, звучи като някакво оправдание. Който и отбор да бъде с 5-6 играчи, да му излязат в края на сезона, какво може да очакваме?

 

Аз поне съм доволен, че след първия мач от плейофите в Ботевград показахме по-различно лице. Все пак играчите намериха сили да се борят със себе си най-вече, защото разочарованието от всичко, което се случва, го има, както в нас, така и в тях. Каквито и амбиции да сме имали, стават химера."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Берое, Любо Минчев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи