Тити Папазов: Щеше да бъде огромен психологически срив за нас, ако бяхме загубили


Тити Папазов: Щеше да бъде огромен психологически срив за нас, ако бяхме загубили
(сн. НБЛ)
04-05-2021 22:29 | Мария Маринова

Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов смята, че победата срещу Балкан в първия мач от полуфиналната серия в Националната баскетболна лига е много ценна за отбора му. Ето какво сподели той след срещата:

 

Много трудна победа и изключително важна. По начина, по който се разви мачът, ако бяхме загубили, щеше да бъде огромен психологически срив за нас след добрата втора четвърт и 12 точки преднина срещу много сериозен съперник. След почивката излязохме като че ли малко лежерно, а те – на ръба на риска и много организирано и агресивно в защита. Не показаха такова лице през първото полувреме, това ни изненада. Играта им беше на ръба на фаула. Успяха да откраднат много топки и да направят серия от 16:0, въпреки че взехме и прекъсване, имаше и смяна в този период. Радващото е, че при този шок ние успяхме да се запазим и да оцелеем.

 

Това е един много силен отбор, който беше преобразен в третата част. Може би тази изключителна агресия, която те положиха и това себераздаване, се отрази на умората при тях. Може би Джордан продължи по същия начин, но вече ние се бяхме окопитили. Като цяло мисля, че натежа умората, защото ние в този момент изглеждахме много леки. 29 точки вкарахме през последната част при само 8 в третата. Такива диапазони в никакъв случай не са полезни, но пак казвам – от психологическа гледна точка е изключително важно, че спечелихме този мач. Можеше да загубим, но мач, който е бил кош за кош, а не при такива обрати, защото те наистина влияят много на психиката. Сега съм доволен, че сме положили този характер и сме успели.

 

През сезона имахме много контузени играчи, но сега сме почти в пълен състав. Ние сме поставени в еднакви условия с отбора на Балкан. Умората ще бъде еднаква и при тях, и при нас. Смятам, че двата отбора са в горе-долу еднакво физическо състояние. Това ще бъдат битки на характери, но ще повторя нещо, което ще кажа и на играчите на разбора утре и на този преди следващия мач – ако искаме да спечелим, трябва да приемаме, че Балкан ще е такъв, който беше в третата част – точно толкова агресивен и всеотдаен. Не смятам, че е имало подценяване, защото знаехме, че в първите 3-4 минути на третата част те ще излязат много агресивно. Уж бяхме коментирали как да реагираме на тяхната агресия, която очаквахме, но не се справихме. Това нещо се надявам да го коригираме, защото ако успеем, вече ще имаме доста предимства да се преборим с тяхната агресия.

 

Скандално е, ако от Балкан са имали претенции в този мач. Вече ми дойде до гуша. В третата част, ако съдиите почват да свирят тази твърда игра, трябва и да имаме и ние претенции. Ако малко разбирате от баскетбол, трябва да виждате как те изравниха. Някъде да казвам аз нещо да се оплаквам? Изключителна агресия в отбора на съперника, разрешили са съдиите, имат право. Преди да почне мачът, Джордан е с фаулове. Аз цяла година мълча, но мисля, че вече има някакъв лимит.

 

За съжаление няма да можем да ползваме Асен. На Мичъл почина баща му, Бог да го прости. Буквално на Великден стана – събота срещу неделя. Няма нищо по-нормално от това да го пуснем човешки, с хилядите негативи, които носи неговото отсъствие. Ако успеем да се класираме за финалната серия, се надяваме да се върне. Поне една седмица ще бъде в САЩ.

 

- Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: НБЛ - мъже, Левски Лукойл, Тити Папазов
BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи