Рилски матира Академик с фантастична трета част


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн: НБЛ)

07-05-2021 20:46 | BGbasket.com

Рилски спортист изигра страхотна трета четвърт, за да спечели и Мач №2 от серията срещу Академик Пловдив със 105:86 и така да вземе добра преднина от 2-0.


Серията се мести в Пловдив, където Академик ще трябва да се спасява в трета среща, ако иска да удължи престоя си в полуфиналите.


Рилски спортист излезе за втори мач без старши треньора си Людмил Хаджисотиров, но този път в последния момент от състава отпадна и капитана на тима Златин Георгиев, почувствал се зле.


Академик този път не допусна лош старт и точно противоположно на първата среща атакува мощно от самото начало. Пловдивчани имаха страхотна агресия и в защита, но в нападение бяха просто безпощадни. Гостите използваха всяка възможност за нападение, от всички възможни посоки. Те направиха серия от 11-0 в първата част, в която реализираха общо 33 точки, срещу 21 за Рилски.

 

Във втората четвърт Академик нанесе още по-сериозен удар и разликата скочи до 17 точки. Играта на пловдивчани обаче малко се разстрои, след като трима основни играчи на тима рано-рано натрупаха по три лични нарушения - Обрад Томич, Джахи Карсън и Йере Вучица.


След силен финал за Рилски на първото полувреме, разликата бе намалена, до 53:44. Това се оказа стимул за домакините, които излязоха още по-мотивирани от съблекалнята, и с отлични първи минути на второто полувреме направиха изоставането си само три точки. Още в третата минута от третата част пък и Николай Николов вече натежа за фаулове в състава на Академик - с цели четири.


Самоковци продължиха да съкращават с всяка минута пасива си, и в 24-та минута от двубоя за първи път поведоха с тройка на Тихомир Желев.

 

Домакините бяха минали 20 точки за пет минути игра, като бързо вдигнаха и процентите си на успеваемост. Високите играчи на Академик бяха ограничени максимално и не успяваха да се изявят нито в отбелязването на точки, нито в борбата. В този момент на подем, при 30:10 в частта, мачът бе спрян за минути, след като в залата се появи група деца, които наблюдаваха от балкона.


Това обаче не промени особено хода на събитията и Рилски спортист продължи да натиска и да увеличава преднината си. Нещата за Академик допълнително се усложниха с четвърти нарушения и за Томич, и за Вучица.


След като допусна 33 точки в първата част, в третата Рилски вкара 35, а с тройка със сирената за края ѝ на Деян Карамфилов поведе със 79:67.


Академик вкара първи точки в последната част чак след три минути игра, а разликата стигна и до 20. Финалните минути вече се доиграваха, като гостите бяха тотално загубени на терена и за самоковци остана да затворят срещата.


След слабия първи мач Нико Карвачо днес бе на висота с 23 точки и 14 борби, Павлин Иванов вкара 17, Брандън Браун - 15, и Алекс Симеонов - 14, а Тихомир Желев вкара 13.


Васил Бачев записа 17 за Академик, Джахи Карсън - 18 и Ники Николов - 12.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - АКАДЕМИК ПД

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Академик Пловдив
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи