Везенков: В Олимпиакос ми показаха, че съм важен; можем да изиграем едно добро европейско


Везенков: В Олимпиакос ми показаха, че съм важен; можем да изиграем едно добро европейско
(Сн: balkan-basket.com)
09-05-2021 21:30 | Макс спорт 2

След страхотния сезон с Олимпиакос, Александър Везенков вече е у дома и ще тренира през следващите месеци в Ботевград.

 

"Добре съм, починах 2 седмици, вече съм тук в Ботевград и се готвя с моите треньори. Подготовката с Олимпиакос започва чак август месец, така че имам време да поработя за себе си," обясни Везенков.

 

Той наблюдава Мач №3 от полуфиналния плейоф между Балкан и Левски Лукойл: "В първите два мача Левски доминираше, беше по-добър, но когато отбор падне с 30 точки, реагира. И двата отбора имат още како да покажат. Гледаме хубав мач, но не знам дали треньорите са толкова доволни," каза той. "Виждаме, че има три отбора, които са по-добри от другите, но има и такива като Черноморец, Ямбол, които също се борят, показаха хубави неща. Мисля, че ще е оспорвано и ще има хубави за гледане финали."

 

За своя сезон в Олимпиакос Везенков разказа: "Със сигурност контузията на Папаниколау ми помогна аз да играя повече на позиция 3. Играех повече, по-добре, чувствах се по-добре, но не се справихме със задачата да влезем в плейофите и това остави горчив вкус."

 

"Имам си договор, чувствам се добре, показаха ми че съм важен, чувам се с играчите и треньора. Искам да се подобря в личен план, да тренирам и това е. Заради ковид и всички трудности няма да ходя в САЩ и това лято, но имам тук програма, треньори, чувствам се добре и най-важното е да дам 100%, за да се подобрявам."

 

Относно националния отбор, европейското и варианта летен лагер с тима, Везенков заяви: "Самият факт, че сме на Европейско е много хубав и вълнуващ. Всички отбори там имат амбиции, но ако се подготвим, ако покажем каквото можем, ще изиграем едно хубаво европейско. Не сме говорили още за лагер, аз искам да работя върху себе си, но винаги, когато мога, съм в националния."

 

Везенков отдаде леки предпочитания на бившия си тим Барселона за Финалната четворка на Евролигата, която предстои след три седмици. "Файнъл 4 е много по-различно от всичко останало, и четирите отбора са много добри. Давам аванс на Барселона, но не знам какво ще стане," завърши той.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Везенков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи