Алекс Симеонов: Мисля, че ще играем финал срещу Левски


Алекс Симеонов: Мисля, че ще играем финал срещу Левски
(сн: НБЛ)
10-05-2021 21:17 | Макс спорт 2

Алекс Симеонов се превърна в един от ключовите баскетболисти в състава на Рилски спортист, като показа важната си роля и в полуфиналната серия с Академик Пловдив.

 

След 3-0 и последен мач под тепетата, Симеонов сподели за мястото на Рилски на финал: "Чувството съм го изпитвал още в юношеските формации, в Левски, в националния отбор. В нападение не ни бе добър мач, но в защита бе. Приятно е, добре е, че затворихме тук серията. Ще имаме време да починем, защото имахме леки болежки повечето."

 

"Нямам обяснение защо така почнахме и днес, по-слабо и догонваме после. Не е приятно, но смятам, че четвъртфиналната серия и тази полуфинална няма да имат общо с финала. На финала ще се изисква много повече от баскетбол, трябва характер и усилия и всеки да даде 100% от себе си," коментира Симеонов.


"Аз работя всяко лято, не е имало лято в което да почивам. Такава е работата ни, кариерата ни зависи от това как се поготвяме всеки ден. Аз работя много, имам опит вече, играл съм и в Испания, и в Швеция, там се играе на по-бързо темпо, имал съм невероятни комбинации, това е едно от нещата, които малко ми помогна в погледа ми към играта. Аз съм вече на 28 години, не съм млад вече," каза Алекс за своето израстване.


За предстоящия финал, Алекс допълни: "Мисля, че ще е Левски, ако трябва да съм честен. В серията и сезона те показват по-постоянно ниво срещу Балкан. Който е да е, ще го очакваме. Побеждавали сме и двата, и те нас. Ни ще се подготвим добре и ще ги очакваме в Самоков. В края на сезона си проличава кой колко се е подготвил лятото, наптрупва се умора, психическа, фиизческа, и който е работил през лятото няма да има проблем. Затова смятам, че нашият отбор няма да има. Този труд сега ще се отплати."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи