Любо Киров: Не бе въпрос на тактика, а на енергия и кой иска повече днес


Любо Киров: Не бе въпрос на тактика, а на енергия и кой иска повече днес
(сн: НБЛ)
10-05-2021 21:29 | Макс спорт 2

Любо Киров изведе в трети мач Рилски спортист, а тимът не го разочарова и спечели срещу Академик Пловдив, за да затвори полуфиналната серия с 3-0.

 

"Днес ключовото бе кой ще покаже повече енергия. И двата отбора проявиха много енергия и хъс в първите два мача. Не бе въпрос на тактика, а на енергия и кой иска повече днес," заяви Киров в Пловдив.

 

"Павлин Иванов е много добър играч и когато не му върви стрелбата, той може и да подава. Това ще е важно във финала," обясни Киров за тактическия план на Академик да ограничи един от топ играчите на Рилски. За дуото под коша Нико Карвачо-Трей Портър, той добави: "Ролята им е ключова, единият започва, ако не му върви, влиза другият и той дава енергия. Изморява се Портър, влиза Карвачо и ги довършва."

 

"Тайна няма, може би доброто нареждане в защита. Няма тайна, ние работим заедно, готвим се конкретно за всеки отбор, това е една от техните силни страни," каза наставникът за поредния мач, в който съперникът на Рилски е неефективен от тройката.


"Нямаме предпочитан съперник, финалът е исторически, първи за Рилски, така че ще сме готови. Това е финал и не вярвам да има някакво предимство заради домакинството, предвид ситуацията в страната," завърши Любо Киров.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи