Лъчезар Коцев: Всички ние трябва повече да се постараем да вдигнем нивото на нашите деца


Лъчезар Коцев: Всички ние трябва повече да се постараем да вдигнем нивото на нашите деца
(сн. личен архив)
17-05-2021 13:04 | Мария Маринова

Шампион 2006 спечели титлата на Държавното първенство за девойки U19, след като записа пет поредни победи на завършилия вчера турнир в Стара Загора. Пред BGbasket.com старши треньорът на тима Лъчезар Коцев сподели и мнението си за представянето на отбора му и направи равносметка на целия турнир.

 

-  Изиграхте изключително оспорван мач с Берое Стара Загора на финала, с какво успяхте победите?

 

- Успяхме да победим със силния характер, който има в отбора, а и като цяло в нашия клуб. През годините многократно сме побеждавали отбори, които са ни превъзхождали в много от компонентите на играта. Това се изгражда от треньорите с годините, разбира се, е изключително важно да се подберат и точните състезатели. Конкретно за този мач Берое не успя да се ориентира към нашата защита.

 

- Доколко опитът, който момичетата натрупаха при жените, помогна да спечелите титлата?

 

- Това е един от най-важните моменти. Изиграхме много мачове при жените, участвахме в турнира за Купата и мачовете за третото място при жените. Всичко това ни помогна изключително много, за пореден път го видях. Тук искам да благодаря на целия треньорски екип, който беше с мен и че бяха толкова всеотдайни и креативни. Благодаря Ви, Ирена Колева, Борко Здравкович и Кристиян Димитров!

 

- Как оценявате представянето на отбора по време на целия турнир?

 

- Успяхме да надградим по малко във всяка една от срещите. Щастлив съм, че децата успяха да възприемат нашите изисквания извън и на терена. Показахме в много голяма част от времето, че играем красив и атрактивен баскетбол.

 

- Какво мислите за конкуренцията и нивото на турнира като цяло? Има ли момичета, които са готови да играят на ниво жени?

 

- Мнението ми е, че всички ние трябва повече да се постараем да вдигнем нивото на нашите деца. Във всеки отбор има талантливи деца, но само с талант няма как да се получат нещата. Трябва да работим върху селекцията и обучението на състезателите. Има момичета, които могат да играят в женските отбори и се надявам да се доразвият.

 

- Каква е равносметката Ви за този сезон и какви цели си поставяте за следващия?

 

- Оценката е положителна. Като начало малко ще си починем и ще преначертаем пътя на отбора за следващата година. Накрая искам да благодаря на всички, които ни подкрепяха и дадоха увереност, че можем да стигнем дотук.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за девойки U19, Лъчезар Коцев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи