Черно Море Тича ще търси нов треньор, водят се преговори с част от играчите


Черно Море Тича ще търси нов треньор, водят се преговори с част от играчите
(сн. narodensport.eu)
21-05-2021 14:44 | BGbasket.com

Ръководството на Черно море Тича ще търси нов треньор на мястото на Галин Стоянов. Това призна президентът на клуба д-р Георги Ганчев по време на пресконференция днес, на която разкри, че част от досегашния тим е участвал в уредени мачове. В момента се водят преговори и с някои от състезателите.

 

„Яснота за евентуалния спонсор на клуба, какъв състав ще имаме и кой ще бъде старши треньор, ще имаме в края на следващия месец. Мога да изброя от момчетата, с които имаме предварителни разговори. Това са Мартин Стефанов, Цветомир Куртев, Мишо Молдов, Алекс Стойков. С Веско Георгиев също имаме разговор, но не е ясно какво ще е физическото му състояние, защото вече не е на 25 години. С Георги Боянов сме говорили, но това са съвсем начални разговори. Разбира се, включваме и всички, които идват отдолу: 2002 г. – Берк Мехмед, Мартин Йорданов, 2003 г. имаме 4-5 момчета, които участва и в националните отбори. От местните кадри са това“, заяви Ганчев.

 

Той бе попитан и за американския център Терънс Томпсън: „Той ни помогна изключително много. Аз съм приятно изненадан от отношението му към съотборниците и тренировъчния процес. Той не беше играл от една година. Нямаме някакви разговори, защото трябва да има яснота около финансирането, но вратичката за него е отворена винаги.“

 

Георги Ганчев не отхвърли възможността и досегашният помощник в отбора Даниел Клечков да замени Галин Стоянов. „Възможно е, разбира се. Дани Клечков е един изключително сериозен и амбициозен млад треньор, който за разлика от много треньори в България, има всички възможни сертификати и дипломи, които му позволяват да упражнява треньорската професия. Да не говорим, че е един от треньорите, които свободно говори два езика, което е плюс. Както и Галин Стоянов, той също имаше възможността да работи с млади хора, без да има на всяка цена напрежението да класира отбора на финал или полуфинал. Ние допуснахме една много голяма грешка. Трябваше да работим повече с тези млади момчета от нашата школа. Тук отговорността е разделена между треньора и ръководството. Миналата година и тази те трябваше да напреднат значително повече.“

 

Президентът на варненския клуб коментира и нужния бюджет на клуба. „По-миналия сезон тази селекция, която беше на 5-6 място, бяхме с около 400 хиляди лева. Говоря за представителния отбор. Половин милион е, за да имаме един добър отбор. Школата по груби изчисления, в зависимост от форматите на провеждане на квалификациите за републиканските първенства, разходите са примерно 120-150 хиляди лева годишно. Няма друг клуб, който да има мъжко направление и да участва във всички финали, като и ние сме най-далече от всички отбори“, завърши Ганчев.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черно море Тича, Георги Ганчев, Галин Стоянов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи