Йовица Арсич: Който не е бил тук, не може да знае какви са били проблемите ни


Йовица Арсич: Който не е бил тук, не може да знае какви са били проблемите ни
(сн. balkan-basket.com)
23-05-2021 23:13 | Мария Маринова

Старши треньорът на Балкан Йовица Арсич направи равносметка за представянето на отбора му през сезона, след като "зелените" загубиха решителния мач за бронза срещу Академик Пловдив. Двубоят бе и последен за наставника начело на тима. Ето какво заяви той след срещата:

 

"Мотивация не може да липсва, специално, когато играеш пред тези фенове, които със сигурност са заслужили много повече от нас. Имаше напрежение. Първото половина играхме добра защита, но стрелбата за три точки бе ужасно лоша. Мисля, че бяхме 2 от 15 и тогава изпуснахме мача. Позволихме Академик да си повярва, че може да спечели мача.

 

Имаше повече напрежение. В пореден мач имахме ужасна стрелба и като имахме открити стрелби, също не ги вкарвахме. Направихме някои грешки накрая и те се възползваха.

 

Основният ни проблем през сезона бяха контузиите. Ние превъзхождаме другите отбори единствено с това, че имаме най-добрите фенове. Ако се отнеме това предимство, ние не сме отборът с най-голям бюджет или най-голям брой национални състезатели и скъпи чужденци, на които да може да разчитаме да сме с шампионска основа.

 

Феновете много помогнаха по време на година и когато не заслужавахме, те ни подкрепяха. Помагаха ни в моментите, когато имахме тежки загуби. Изключително съм благодарен и много съжалявам, че не се отблагодарихме поне с тази победа, в която можехме да сме заедно днес.

 

Със сигурност няма да съм в Балкан. Има някакви разговори, просто не е моментът да обсъждам такива работи. Имам нужда от почивка. Пак казвам, това е сезон, в който има повече контузени и болни състезатели, отколкото в 10 предишни сезона общо. Невероятно е това, с което се срещнахме. Който не е бил тук, не може да знае какви са били проблемите ни. Беше много тежко да се работи нормално. Когато имаш липса на определен брой състезатели, означава, че трябва да тренираш по-меко, за да не рискуваш допълнителни контузии. И това като продължава дълъг период, оставя следи на всичко.

 

Пак казвам, съжалявам, че поне този мач не спечелихме да зарадваме феновете. Надявам се догодина отборът да има много повече късмет, да са здрави, да могат да работят, да са заедно с фенове и да са по-успешни.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Йовица Арсич
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи