Светлана Тодорова: Силистра е застаряващ град, да събереш деца е успех


Светлана Тодорова: Силистра е застаряващ град, да събереш деца е успех
(сн. Велислав Стоев)
07-06-2021 18:35 | Мария Маринова

Старши треньорът на Доростол U12 Светлана Тодорова определи като голям успех спечелването на бронзовите медали от Държавното първенство през този сезон. През 2013 г. клубът излъчи шампион в тази възраст, но оттогава нямаше отличие при 12-годишните.

 

„Медалът е доста е ценен, защото последният беше преди години. Няма как, ние сме малък град с три училища. И от десет да събереш деца, при условие, че Силистра е вече застаряващ град, си е успех“, заяви Тодорова пред BGbasket.com след двубоя за третото място на шампионата в Ботевград.

 

В малкия финал Доростол победи трудно Рилски спортист. „И аз вече не знам с какво спечелихме. Просто не мога да позная децата и дали бяха пренавити. Понякога голямото желание не оказва толкова добро влияние. Имахме и мотивация, и всичко. Може би напрежението и това, че мачът беше решаващ за медал повлия. Предполагам, че е това. Накрая имахме малко и късмет, аз така си го обяснявам“, обясни Тодорова.

 

Малко не достигна на Доростол да достигне и до финала в първенството, след като тимът изоставаше с близо 20 точки в полуфинала с ЦСКА, но накрая намали разликата само на 3. „За мен двата отбора, които бяха на финал, си го заслужиха. Няма случайни отбори в момента. И ЦСКА е хубав отбор, и БУБА. Голяма част от децата при нас са по-малки. Може би и на полуфинала оказа влияние това, че едно от високите излезе за пет фаула и това рефлектира върху психиката за децата“, смята тя.

 

Светлана Тодорова изхаби доста нерви край страничната линия по време на мачовете през изминалата седмица. „Много нерви наистина, защото децата много изпускаха. Може би е нормално, защото напрежението е такова. Но на тази възраст сам под коша, аз нямам обяснение. На моменти си мислех, че аз имам повече желание, отколкото тях, а сигурно стресът си е оказал влияние. Малки са, но в такъв момент нямаме право на такива грешки. Това са не толкова детски грешки, колкото непредизвикани, от страх например. Ние в нашия регион, нямаме толкова мачове. Играем 7-8 отбора и се познаваме. Друго е да имаш силни отбори и конкуренция, а ние сме първи в региона. Дойдохме с желание, но се оказа, че насреща имаме здрави противници. Всеки от нашата група можеше да бъде на нашето място. Това е истината“, допълни треньорът.

 

Време за почивка обаче няма, тъй като предстоят финалните турнири и Купите и в останалите възрасти. "Сезонът не е приключил за нас до началото на юли. Имаме още много работа, завърши Тодорова.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за момчета U12
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи