Служебна загуба за Своге в Националните финали на ББЛ А група


Служебна загуба за Своге в Националните финали на ББЛ А група
(сн. ББЛ)
09-06-2021 21:26 | BGbasket.com

Спортист Своге се отказа от участие в Националните финали на ББЛ А група, които ще се проведат от 11 до 13 юни в столичната зала „Триадица“.

 

Баскетболистите на Емил Горанов получиха право да премерят сили с най-добрите отбори през сезона, след като спечелиха титлата в регион Запад във вторник вечер, но няма да се възползват от него.

 

На четвъртфиналите Спортист трябваше да се изправи срещу Шабла, но след отказа си да участва, ще получи служебна загуба с 0:20.

 

Така Шабла се класира директно на полуфиналите и ще почива в първия кръг, като очаква да разбере съперника си за следващата фаза между Ямбол -2 и НСА. Загубилият този четвъртфинал пък ще играе директно в спора за 5-6 място в крайното класиране.

 

Всичко това доведе и до някои промени в програмата. Първите два четвъртфинала бяха изместени с два часа по-късно. Това означава, че Националните финали ще започнат в петък в 15:00 часа с двубой между Шоутайм и Локомотив 2020, а веднага след тях от 17:00 часа ще премерят сили Бавни и яростни и Несебър. Срещата между Ямбол -2 и НСА остава по план от 19:00 часа.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ББЛ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи