Сребърен медалист при юношите с повиквателна за националния отбор на Русия U18


Сребърен медалист при юношите с повиквателна за националния отбор на Русия U18
(сн. ББЛ)
10-06-2021 17:23 | BGbasket.com

Младият баскетболист от юношеския отбор на Тунджа Ямбол Ярослав Никонов получи повиквателна за националния тим на Русия до 18 години за участие в тренировъчен лагер и международен турнир в Сърбия и FIBA Challenger в Турция.

Поканата е изпратена на официалният адрес за кореспонденция на ямболския клуб. Писмото е подписано лично от президента на Руската баскетболна федерация легендата Андрей Кириленко.

Ярослав е юноша на Несебър. В началото на сезона бе привлечен от ямболския клуб за участие в юношеския отбор. Талантът и добрите спортно-технически качества на Никонов са безспорни и във втората половина на сезона 17-годишният баскетболист започна подготовка и в мъжкия отбор.

"Пожелаваме успех на Ярослав и се надяваме за дългосрочно него присъствие в ямболския баскетбол, в който той избра да продължи кариерата си", написаха от Ямбол.

През сезон 2019/20 младият баскетболист стана шампион с юношите на Ямбол, а през настоящия 2020,21, вече с осезателно присъствие, е сребърен медалист от Държавното първенство за юноши и шампион на регион Юг на ББЛ А група

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи