Доростол U16 с бронз от Купа БФБ


Доростол U16 с бронз от Купа БФБ
(сн. БФБ, Николай Христов)
13-06-2021 11:41 | Мария Маринова

Доростол спечели бронзовите медали в турнира за Купа БФБ при момчетата U16. В малкия финал днес в „Арена Ботевград“ тимът се наложи над Чавдар Троян със 72:41, след като игра по-стабилно в подкошието, направи по-малко грешки и нито веднъж в мача не бе в ролята на догонващ.

 

Бронзът е втори за Доростол през сезона, след като преди седмица, отново в Ботевград, 12-годишните момчета също завършиха трети.

 

На финала за Купата един срещу друг ще се изправят домакинът Балкан и Дунав Русе.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Двата отбора започнаха много припряно мача и повече от четири минути нито един от тях не успяваше да открие резултата. И докато тимът от Силистра постепенно започна да влиза в ритъм, съперникът му правеше твърде много грешки и отбеляза само един кош за цялата първа част, след която Доростол водеше с 13:2.

 

Водени от влезлия през втората част Никодим Моев обаче, троянци започнаха да топят изоставането си и след 10 негови поредни точки се доближиха на 15:19. Малко след това последва серия от 13:0 за баскетболистите на Лъчезар Тодоров, които на почивката се оттеглиха при 36:20 в своя полза.

 

След паузата играта започна сравнително равностойно, но след силни финални минути на третата част, Доростол поведе с 54:30, което бе и най-голямата разлика в мача до момента.

 

В оставащото време символичните гости нямаха проблем да поддържат солиден аванс, а в края спечелиха и още по-убедително.

 

Емилиян Христов завърши с 18 точки и 8 борби за победителите. С 13 точки, 9 борби, но и 7 грешки е Мартин Пасков.

 

За Чавдар по 13 точки отбелязаха Георги Бойнов и Никодим Моев.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧАВДАР ТРОЯН U16 - ДОРОСТОЛ U16

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БФБ ЗА МОМЧЕТА U16

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи