Бавни и яростни спечели бронза в ББЛ А група


Бавни и яростни спечели бронза в ББЛ А група
(сн. ББЛ)
13-06-2021 18:58 | BGbasket.com

Бавни и яростни спечели бронзовите медали в ББЛ А група през този сезон. В малкия финал днес в столичната зала „Триадица“ шампионът в регион Център надви втория на Изток Шабла със 75:59.

 

Въпреки че вчера играха изключително оспорван двубой с две продължения, а съперникът им почива в първия кръг на финалите, играчите на Александър Дяковски изглеждаха по-концентрирани днес и след силна втора и трета четвърт си осигуриха успеха.

 

Баскетболистите на Саша Топчов поведоха с 9:2 на старта на срещата и въпреки че за кратко опонентът им стигна до обрат, след десет минути игра те бяха напред с 22:16. През втория период обаче плевенският тим взе инициативата и лимитира съперника си едва до 7 точки, а на почивката водеше с 33:29.

 

Проблемите в нападение за Шабла продължиха и след паузата, като Бавни и яростни се възползва и преди заключителната четвърт се откъсна с 58:39. Преднината на тима достигна 24 точки и въпреки че в края символичните гости стопиха част от нея, на практика мачът се доиграваше.

 

Максим Генов завърши с 29 точки и 9 борби. Денислав Трифонов се отчете с 23 точки и 8 борби, 11 точки и 9 борби има Александър Илиев.

 

За Шабла Ивайло Тодоров има 15 точки и 9 борби, по 14 точки вкараха Станислав Цонков и Симеон Савов.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАВНИ И ЯРОСТНИ - ШАБЛА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ББЛ А ГРУПА, СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ББЛ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи