Йордан Янков: Участието ни във ФИБА Къп е награда за усилията


Йордан Янков: Участието ни във ФИБА Къп е награда за усилията
(сн. НБЛ)
09-07-2021 16:01 | plovdivbasketball.com

Старши треньорът на Академик Пловдив Йордан Янков се надява на достойно представяне на отбора му на международната сцена през този сезон. Тимът ще продължи да участва в Балканската лига, а освен това ще дебютира и във ФИБА Къп. Ето какво каза по този повод наставникът:

 

С нетърпение очаквам мачовете от надпреварата. Надявам се и на двата европейски фронта да се представим достойно. Радвам се от факта, че ще играем в ФИБА, защото смятам, че клубът заслужава да се развива и това е един вид награда за усилията на президента Васил Врачев, който тринадесета година развива клуба. Участието ни нямаше да бъде възможно и без помощта Община Пловдив в лицето на кмета Здравко Димитров, която ще подпомогне участието на отбора.

 

Очаквам с нетърпение и участието ни в Балканската лига. Това е турнир, който с всяка година става все по-интересен. Без съмнение участието на израелските отбори вдига нивото на лигата и това се видя с участието на Апоел Холон миналата година. Партьорството между ръководството на лигата и генералния спонсор работи страхотно, а с това помагат и на отборите участници да се развиват. С нетърпение очаквам мачовете от надпреварата. Надявам се и на двата европейски фронта да се представим достойно."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп, Балканска лига, Академик Пловдив, Йордан Янков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи