Теди Буков и Христо Ценов изнесоха семинар в Унгария


Теди Буков и Христо Ценов изнесоха семинар в Унгария
(сн. личен архив)
21-07-2021 19:11 | Мария Маринова

Двама от младите български треньори - Теди Буков и Христо Ценов, предадоха знанията си и на колегите си зад граница. Преди дни те изнесоха семинар в Унгария, като поканата е дошла от местната федерация и от Дебрецен, в чиято школа Буков работи през миналия сезон. Пред BGbasket.com той разказа и как се е стигнало до предложението към бившия тандем на ЦСКА и как са преминали лекциите:

 

"След като договорът ми с клуба за изминалия сезон приключи, получих предложение да изнеса семинар за треньорите в цяла източна Унгария. Хората в клуба бяха изключително доволни от развитието на момчетата през годината и смятаха, че би било интересно да се сподели част от методиката ми за индивидуална работа пред по-голяма аудитория.

 

Бяхме поканени аз и сръбският помощник треньор на мъжкия отбор в Дебрецен. Имаше нужда от още един специалист и тогава дойде решението да поканим Христо Ценов. Познавайки вижданията и философията му за развитие на млади играчи, бях сигурен, че ще се получи много интересно и вълнуващо. Така и стана.

 

Може да бъде изображение с Tedi Bukov, изправен и на закрито

 

Темите ни бяха противоположни една на друга (защита - нападение), обединявайки се около идеята за разпознаване на таланта и развитието му. Неговите бяха: "Усилие и интензитет в защита" и "Прочитане на действията на нападателя", а моите - "Реализаторски умения" и "Контрол върху топката в различни ситуации".

 

Български треньор участва на камп с Адам Ханга

Организаторите бяха изключително добре подготвени. Имахме възможност да презентираме видео и примери извън игрището, след което да покажем прогресия за обучение на игрището. Мисля, че се получи много интересно и ползотворно за всички в залата, дори за нас самите.

 

Може да бъде изображение с 1 човек, спортува и на закрито

 

Семинарът беше част от задължителните кредити, които треньорите в Унгария трябва да покрият всеки сезон преди да си заверят лиценза. В залата присъстваха повече от 130 треньори от различни градове.

 

Благодаря изключително много на Дебрецен и на унгарската федерация за поканата и доверието, което демонстрираха към нас. Безкрайно благодаря и на Христо Ценов, който откликна на поканата без колебание и допринесе много семинарът да бъде на високо ниво със своите знания, опит и професионализъм. Възможността двама български треньори да говорят за баскетбол в чужда държава е голямо предизвикателство и чест!"

 

- Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: Теди Буков, Христо Ценов
BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
7dnisportbg
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи