Страхотен български тим с първа победа в Тбилиси


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн: FIBA)

21-07-2021 15:01 | BGbasket.com

България взе първа победа на европейския Чалънджър в Тбилиси след 86:79 срещу Полша.

 

Баскетболистите на Георги Младенов тотално надбориха поляците, а имаха и добра успеваемост на стрелбата, с изключение на тази от наказателната линия. За разлика от нашите играчи, набор 2002, повечето представители на поляците са от върховия набор.


Българският отбор стартира страхотно и доминираше под коша, за да поведе с 15 точки след серия в края на първата четвърт. Нашите нанизаха 25 точки в първата десетка, като се оттеглиха с 10 аванс след нея.


Във втория период нещата тръгнаха равностойно, като тимът ни поддържаше аванс. Националите обаче останаха три минути без кош, от което поляците много бързо се възползваха и направиха страхотна поредица, не само за изравняване, но и за пълен обрат до 39:34. Мартин Ангелов реализира тройка в самия край на полувремето, за 39:37 на почивката.


Това даде предпоставки за доста интересно и оспорвано второ полувреме.


В третата част България отново взе инициативата и поведе в резултата, но така и не успя да натрупа преднина.


Поляците от своя страна тръгнаха силно в последния период, отново изравниха и оттам играта вървеше кош за кош дълго време.


Българският тим направи решителна крачка, като в последните три минути вкара страхотна серия от 9-0 и матира противника. Финалното 86:79 беляза и първата победа за България това лято в Чалънджърите.


Емил Стоилов записа впечатляващ дабъл-дабъл от 21 точки и 15 борби. Веселин Господинов добави 13 точки и 7 борби, 12 и 11 добавиха съответно Лъчезар Тошков и Дамян Минков.

 

Утре, отново в 13 часа, българите излизат срещу един от фаворитите в турнира – Франция. „Петлите“ са с отбор от родени през 2001 г. играчи.

 

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ U20 - ПОЛША U20

 

РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ ОТ ФИБА ЕВРО ЧАЛЪНДЖЪР 2021, ТБИЛИСИ МЪЖЕ U20

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИБА ЕВРО ЧАЛЪНДЖЪР 2021, ТБИЛИСИ МЪЖЕ U20

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИБА ЕВРО ЧАЛЪНДЖЪР 2021, ТБИЛИСИ МЪЖЕ U20

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи