Лъчезар Коцев: Класиране ще гоним занапред, сега е важно да дадем увереност на децата


Лъчезар Коцев: Класиране ще гоним занапред, сега е важно да дадем увереност на децата
(сн. FIBA.basketball)
27-07-2021 12:06 | Мария Маринова

Националният отбор по баскетбол за девойки U18 започва днес участието си на европейския Чалънджър в София. Тимът ни ще бъде воден от Лъчезар Коцев, който бе начело и на жените U20.

 

Пред BGbasket.com наставникът сподели и очакванията си за предстоящите мачове.

 

„Настроението е положително. За толкова кратко време се опитахме да излезем най-вече от психологическата умора. Поработихме върху детайли в двете фази на играта и се надявам да покажем добра игра“, заяви Коцев.

 

Част от момичетата в състава на девойките играха и в турнира на 20-годишните, който завърши само преди десетина дни. Според наставника физическото натоварване също може да окаже влияние. „Разбира се, че може, но задачата ни е да играем с много енергия и настроение“, категоричен е той.

 

Съперници на България U18 в предстоящите мачове ще бъдат Швейцария, Украйна, Северна Македония, Словения и Албания. „Всички отбори идват след продължителна подготовка за този турнир, дошли sa със сериозни амбиции“, смята националният селекционер.

 

Още преди началото на двата Чалънджъра Лъчезар Коцев бе заявил, че основната цел това лято ще е обиграване на момичетата.

 

„Класиране гоним занапред, сега е важно да покажем агресивност, себераздаване и дадем увереност на децата. Половината отбор е от момичета, за които това е дебют на международни мачове. Тук искам още веднъж да поканя колегите от всички клубове в София и страната да доведат децата от техните школи. Нека създадем необходимата атмосфера и да подкрепим момичета!“, завърши той.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Лъчезар Коцев, България U18 (жени)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи