Словения вече е четвъртфиналист в Токио


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн: FIBA)

29-07-2021 10:14 | BGbasket.com

Словения постигна втора победа в група С на олимпийския баскетболен турнир в Токио 2020, след 116:78 срещу Япония.

 

Първата четвърт бе сравнително равностойна, но все пак европейският тим бе този с инициативата. До почивката разликата вече бе двуцифрена - 12 точки.

 

След паузата отново Словения диктуваше събитията и авансът мина 20 точки. И във финалния период словенците не забавиха темпото, спечелиха го с 36:17, за да стигнат до разгромния резултат.

 

Лука Дончич не избухна както в първия мач на Олимпиадата, но не бе далеч от трипъл-дабъл с 25 точки, 7 борби и 7 асистенции. Гардът се хвана за глезена в един момент, но селекционерът на Словения Александър Секулич обясни, че няма никакви притеснения.

 

Всички 12 баскетболисти от неговия състав успяха да вкарат в коша на противника.

 

За Япония Руи Хачимура бе отличен с 34 точки.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛОВЕНИЯ - ЯПОНИЯ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ОЛИМПИЙСКИ ТУРНИР - МЪЖЕ, ТОКИО 2020

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА ОЛИМПИЙСКИ ТУРНИР - МЪЖЕ, ТОКИО 2020
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИЙСКИ ТУРНИР - МЪЖЕ, ТОКИО 2020

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИЙСКИ ТУРНИР - МЪЖЕ, ТОКИО 2020

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Токио 2020
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи