Трета поредна победа за девойките U18 на Чалънджъра в София


Трета поредна победа за девойките U18 на Чалънджъра в София
(сн. БФБ)
29-07-2021 21:54 | BGbasket.com

Националният отбор по баскетбол за девойки U18 продължава без загуба участието си на европейския Чалънджър в София. Воденият от Лъчезар Коцев и Гергана Славчева тим записа трета поредна победа, след като тази вечер в столичната зала „Триадица“ се наложи над Северна Македония с 64:55.

 

Домакините водеха през повечето време и въпреки че в края съперникът им опита да измъкне мача, удържаха водачеството си до последно. Йоана Вълчева, която вчера излезе заради травма, бе в групата, но не се появи в игра.

 

Петък е почивен ден на турнира, като мачовете се подновяват в събота. Следващият съперник на отбора ни е другият непобеден до момента тим – Словения.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Двубоят започна кош за кош, като тимът ни все пак успя да вземе малко предимство и след десет минути игра поведе с 22:18. Серия от 12:0 за нашите даде старт на втория период. Те имаха по-добра успеваемост от тройката, като бележеха и по-често в полето и така на почивката бяха напред с 38:29, макар на моменти преднината им да бе и 16 точки.

 

След паузата обаче гостите започнаха да топят изоставането си и преди последната четвърт авансът на България бе едва 3 точки – 49:46. Македонките опитаха да направят пълен обрат, но в края разликата отново стана двуцифрена и баскетболистките ни спечелиха мача.

 

Деана Стояновска бе най-резултатна за успеха с 22 точки, Илияна Георгиева също направи пореден силен двубой с 20 точки и 8 борби. Малко не достигна и на Микаела Дамянова за дабъл-дабъл, като тя се отчете с 9 точки и 16 борби.

 

За Северна Македония Ива Чолаковска бе над всички с 22 точки и 7 борби, Мария Димитриевич е с 13 точки, 8 борби и 8 асистенции.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ U18 - СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ U18

 

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ НА ФИБА ЕВРО ЧАЛЪНДЖЪР 2021, СОФИЯ - ДЕВОЙКИ U18

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИБА ЕВРО ЧАЛЪНДЖЪР 2021, СОФИЯ - ДЕВОЙКИ U18

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИБА ЕВРО ЧАЛЪНДЖЪР 2021, СОФИЯ - ДЕВОЙКИ U18

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България U18 (жени)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи