Йордан Иванов: Доволен съм от мотивацията на играчите, ще опитаме да реагираме на проблемите


Йордан Иванов: Доволен съм от мотивацията на играчите, ще опитаме да реагираме на проблемите
(сн. БФБ)
20-08-2021 11:01 | Мария Маринова

След ден почивка националният отбор по баскетбол за момчета U16 подновява участието си на европейския Чалънджър в София. „Лъвчетата“ се изправят тази вечер от 19:00 часа срещу Полша, а в събота завършват турнира с мач срещу Латвия. До момента тимът ни претърпя две загуби – от Германия и Хърватия, а пред BGbasket.com старши треньорът Йордан Иванов направи анализ на представянето до момента и сподели мнението си за предстоящите два съперника:

 

Смятам, че в двата мача отборът се представи прилично. Имахме проблем в някои фази на играта в нападение и в защита, които в бъдеще ще опитаме да коригираме. Иначе съм доволен от влагането и мотивацията на играчите.

 

Определено отборът играе с голяма стръв и в двете фази. И в двата мача обаче проблем беше транзицията ни в защита, както и индивидуалните тактически действия отново в защита, блокиране и борба в подкошието, защита най-вече 1 на 1 към персоналния си нападател. Това бяха основни неща, с които не се справихме добре в тези двубои.

 

За съжаление, нямаме високи играчи, както другите отбори, които разполагат със състезатели над 205 и 208 см. Има някои и по 210 см, а ние имаме само едно момче, което е около 200. Генерално ръстово почти на всяка една позиция ние изоставаме с минимум 5-10 см, което улеснява другия отбор в борбата под коша. Трудно е да противодействаш, когато срещу теб играе по-висок и атлетичен играч, но въпреки това, има прийоми, с които можем да коригираме това, стига играчите да проявят повече самоувереност и инициатива.

 

В този ден пауза опитахме да вземем почивка от тези два мача. Ще опитаме да реагираме на проблемите. За съжаление, това са едни игрови компоненти, които много трудно могат да бъдат изчистени за тренировка или две, особено блокирането, играта под коша и защитата 1 на 1. Това са неща, върху които всеки един от играчите трябва да работи ежедневно, за да може, когато дойде време за сблъсък с играчи от този ранг, да сме подготвени.

 

Според мен Полша е най-грамотният отбор на първенството. Ръстово също е по-доминантен от нас. Играят бърз баскетбол, гледали сме техни мачове и ще опитаме да ги ограничим, колкото се може във всички неща, въпреки че почти всеки от тях стреля добре от далечно разстояние, включително и високите им играчи. Ще ни бъде доста трудно, но ще дадем максимума, за да ги ограничим и да бъдем близо до победата.

 

Отборът на Латвия също показва колебание. Както нас, и те нямат спечелен мач, но стрелят страшно много от тройката. До момента нямат добър процент, но когато това стане, ще бъдат много трудни за побеждаване. Ще опитаме, както и другите отбори направиха, да предизвикаме лош процент от тях, за да спечелим срещата, но това също е много приличен и приятен за гледане отбор.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България U16, Йордан Иванов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи