ФИБА похвали федерацията за добрата организация на Чалънджърите


ФИБА похвали федерацията за добрата организация на Чалънджърите
(сн. БФБ)
23-08-2021 19:18 | basketball.bg

Изпълнителният директор на ФИБА Камил Новак изрази със специално писмо до президента на БФБаскетбол Георги Глушков огромната благодарност за професионализма на екипа на федерацията при домакинството на четирите европейски Чалънджъра това лято.

За периода от 16 юли до 21 август София бе домакин на две от надпреварите при момчетата до 16-годишна възраст, а преди това прие надпревари за девойки до 18-годишна възраст и жени до 20 години.

„Вашата подкрепа и усилията ви за организирането на тези състезания и най-вече – пълното съобразяване с протоколите за борба с разпространението на COVID-19 бяха ключов елемент за провеждането на тези състезания, които за много федерации бяха първите официални състезания за подрастващи от началото на пандемията през 2020 г. Въпреки продължаващата пандемия и негативните аспекти от нея върху нормалния живот, възможността на отборите ни да играят в турнири без проблеми доказа, че бавно, но сигурно ние се завръщаме по терените!

Пожелаваме ви късмет при организацията на националните надпревари за сезон 2021/2022 и очакваме вашите клубове в европейските клубни турнири на ФИБА“, написа Камил Новак в писмото до Глушков.

Големите домакинства в София ще продължат с организирането на „балон“ от квалификациите за Шампионската лига в „Арена Армеец“. Домакин ще е българският шампион Левски Лукойл.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: БФБ, Георги Глушков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи