Сръбски тим спечели турнира в памет на Костадин Димитров


Сръбски тим спечели турнира в памет на Костадин Димитров
(сн. facebook.com/ShumenBasket)
06-09-2021 15:22 | shumenbasket.org | BGbasket.com

Сръбският ОКК Кралево спечели третото издание на международния баскетболен турнир за подрастващи на името на изтъкнатия шуменски баскетболен деец – Костадин Димитров. В надпреварата, която се проведе през уикенда в Шумен, се включиха четири отбора от момчета U14.

 

Турнирът бе открит с мач между ОКК Кралево и Делфин, като бургаският тим отстъпи на своя съперник с 55:88. В другата полуфинална среща домакините от Шумен победиха убедително Светкавица с 61:30.

 

На финала сръбският отбор се справи и с Шумен със 74:54, а на третото място в крайното класиране завърши съставът на Светкавица, победил Делфин с 66:52.

 

Може да бъде изображение с 1 човек, спортува, изправен и на закрито

 

ОКК Кралево е третият носител на трофея след Шумен (2018 г.) и младежкия национален отбор на Северна Македония (2019 г. )

 

Гостите в залата, сред които и президентът на Българска федерация баскетбол – Георги Глушков, изразиха задоволство от добрия баскетбол. Той поздрави организаторите в лицето на БК Шумен и Общината в града за провеждането на турнира в тези тежки времена на световна пандемия.

 

Може да бъде изображение с 5 души, изправени хора и на закрито

 

Ето какво написаха и от Шумен след края на надпреварата: „Ние от БК Шумен изказваме благодарност на всички, включили се в организирането на турнира, на спонсорите за подкрепата в тези тежки времена. Благодарности на младите баскетболисти за себераздаването и добрия баскетбол, който ни предложиха. Накрая, но не на последно място, благодарим и на публиката, която спазваше предписаните мерки за безопасност и въпреки трудностите, подкрепяше младите баскетболисти. Надяваме се, че през 2022 г. ще можем да организираме четвъртото издание на международния турнир „Костадин Димитров“, вече при нормални условия и с публика, изпълнила трибуните на „Арена Шумен“.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи