Берое поиска адекватни мерки за професионалния спорт на закрито


Берое поиска адекватни мерки за професионалния спорт на закрито
(сн. facebook.com/Beroebasketball, архив)
08-09-2021 11:01 | BGbasket.com

Берое призова за "адекватни мерки по отношение на професионалния спорт на закрито". В официална позиция  старозагорският клуб поиска на предстоящото Общо събрание на НБЛ в петък да присъства и представител на Министерството на младежта и спорта и на Министерството на здравеопазването.


Ето какво пише в позицията на Берое:

 

"Уважаеми фенове на баскетболната игра,
С оглед наложените рестрикции, за огромно наше съжаление, вие отново няма да можете да посещавате спортни занимания на закрито до 30.10., а според опита, който вече имаме, вероятно и в дългосрочна перспектива.
Независимо от обстоятелствата, но особено в разразилата се ковид пандемия, клубовете от НБЛ (а и не само), многократно доказваха с действията си, че ЗДРАВЕТО на всички въвлечени в играта - състезатели и треньори (включително техните семейства), съдии, секретари, обслужващ персонал, фенове и всички други, за които може да се сетите, е приоритет номер едно за нас. Ние неотлъчно и с риск да си навлечем всякакви негативи следваме инструкциите и заповедите на здравните власти с ясното съзнание, че имаме подчертана отговорност към обществения живот в страната.
Приехме специални ковид протоколи за провеждане на баскетболните срещи. Със седмици и месеци нямахме достъп до каквито и да е спортни съоръжения. Боледувахме, бяхме многократно карантинирани в хода на сезона, тествахме се ежемесечно, а понякога и ежеседмично при всяко пътуване на излизане и влизане в страната, отлагаха се многократно мачове, кръгове от първенството, турнири и прочие, прекратявахме първенства дори, борихме се с всякакви тежки контузии и препятствия.
Смисълът на всичко, което преодоляхме, преодоляваме и ще преодолеем обаче е ЕМОЦИЯТА, която даваме и получаваме, заради която спортът се е превърнал в социален феномен.
ЕМОЦИЯТА, с която ни зареждат и с която зареждаме ХОРАТА в спортната зала, заради които си заслужават всички усилия, заради които има събитие, състезание, спонсори, рекламодатели, медии... и заради които съществуваме.
С решението да не се допуска публика в спортните зали не само се убива движещата ни сила – ЕМОЦИЯТА, реално клубовете се лишават от преки приходи по време на мачове, а също така се лимитират възможностите за постъпелния от рекламодатели, спонсори и т.н.!
Въпреки всичко работим и продължаваме напред с ясната идея, че всичко това ще приключи един ден и ние отново ще функционираме нормално и ще ви виждаме в залите. Уви, това на този етап не е ясно кога ще се случи...
С оглед на обстоятелствата и с цел предприемане на адекватни мерки по отношение на професионалния спорт на закрито, БК „Берое“ се обръща към ръководството на НБЛ в координация с БФБ. Призоваваме Ви да поканите официално лице, представител Министерството на младежта и спорта и Министерството на здравеопазването на предстоящото ОС на НБЛ, насрочено на 10.09.
БК Берое

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи