Левски се сбогува за един мач с Шампионската лига


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн: FIBA)

14-09-2021 18:28 | BGbasket.com

Левски издържа само една четвърт срещу Прометей и отпадна на четвъртфинал в квалификационния турнир от Шампионската лига с домакин София и зала Арена Армеец. Украинците се наложиха с 96:56 и в четвъртък ще играят полуфинал.

 

Левски в изцяло български състав и с много млади баскетболисти в състава си нямаше практически сили да се противопостави дълго на много класния тим на Прометей, с отлични чуждестранни попълнения това лято. Въпреки липсата на каквото и да било потвърждение до момента, от новите екипи на столичния отбор липсваше досегашния спонсор Лукойл, а реклами липсваха и по таблата в залата.


"Сините" стартираха мечтано, въпреки изцяло българския си състав, и взеха двуцифрена преднина в първата четвърт, стигаща до 14 точки в един момент.

 

Стрелбата от тройката вървеше за Левски, а гостите бяха и доста разконцентрирани в защита в началото. Добрият старт за Цветомир Чернокожев обаче бе прекъснат от бързо натрупани лични нарушения - четири за осем минути.


Втората част обаче бе точната противоположност, Прометей се събуди и направи фамозна серия от 33-0. Така не само обърна в своя полза, но и взе солиден аванс до почивката, прекъснат само от една тройка на Венци Петков почти със сирената - 30:48. Петков бе и единствен с двуцифрен актив за домакините до полувремето с 11 точки.

 

Нищо не се промени особено в третия период, спечелен от гостите с убедителна разлика и преди финалната четвърт резултатът вече бе 38:74. В нея Прометей вече си бе решил задачата и даде също повече шанс за изява на украински играчи, макар също национали на страната и силни състезатели.

 

Венци Петков записа 19 точки за Левски, Чавдар Костов добави 11, и Цветомир Чернокожев - 10.

 

Шон Еванс и Д`Анджело Харисън приключиха съответно с 18 и 16 точки за Прометей. 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ - ПРОМЕТЕЙ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ПРЕДВАРИТЕЛНИ КРЪГОВЕ, ГРУПА D

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи