Черноморец спря Балкан в Ботевград


Черноморец спря Балкан в Ботевград
(сн. Николай Христов, balkan-basket.com)
01-10-2021 22:14

Черноморец нанесе първо домакинско поражение на Балкан в предсезонната подготовка, след 73:67. Това бе първа от двете проверки в Ботевград между двата състава.


До момента бургазлии отстъпиха само на Левски и ПАОК в контролите си. Георги Боянов пропусна срещата с възпаление, други играчи на Черноморец бяха на терена с болки, а в хода на срещата се контузи и Константин Коев.


Срещата за ботевградчани пропусна американският гард Калил Дюкс, а във втората част се контузи и турското крило Алихан Демир, след като стъпи накриво. Извън състава беше Мариян Хубанов, който също е с контузия на глезена, както и Станимир Маринов.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Двата тима направиха хубав, бърз мач, с много агресия и единоборства.


Срещата мина през 9 смени на водачеството и седем равенства, но в последните минути Черноморец диктуваше събитията и водеше с 9, преди Балкан да намали преди сирената.


22 точки за ботевградчани отбеляза Дерик Маркс, 12 вкара Николай Грозев. Трейвин Тибодо овладя 12 борби и вкара 9 точки.


Тихомир Желев бе над всички за победата на бургазлии с 18 точки, а по 12 имаха Уендел Люис и Тони Троча, който овладя и 14 борби. С 10 се включи гардът Евгени Хаджирусев.


Вторият мач между двата отбора е в събота от 16:00 в "Арена Ботевград".

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан, Черноморец
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи