Пешич: Море от млади играчи тръгна към НБА, а сега ги няма никъде


Пешич: Море от млади играчи тръгна към НБА, а сега ги няма никъде
05-10-2021 20:02 | BGbasket.com

Новият старши треньор на Сърбия Светислав Пешич направи интересен коментар за младите европейски баскетболисти, които заминават за САЩ прекалено рано. Според него изкушението за бърз успех в НБА може да се отрази негативно на кариерата на даден играч, въпреки големия му потенциал.

 

Пешич бе попитан за новата генерация млади сръбски играчи като 19-годишния Алексей Покушевски от Оклахома Сити Тъндър. "Той е талантливо момче. Но има и други талантливи играчи като него в Сърбия, които не са в НБА. И сега не става дума за НБА, а за различните изисквания в националния отбор. Както обичам да казвам - океанът се смалява, Америка си е там. Преди беше различно. Учим се от тях, но в Европа, в Сърбия голямата цел беше националният тим. Сега всички искат да отидат в НБА", заяви Светислав Пешич.

 

"Море от млади играчи тръгна към НБА, а сега ги няма никъде. От Европа, от Югославия. Отидоха прекалено рано и не реализираха потенциала си. Просто тръгнаха прекалено рано. Сега за тях не се говори. И те са много повече от тези, които успяха. Медиите трябва да погледнат и от тази страна, защото могат да влияят на общественото мнение. Родителите също трябва да го разберат. За всичко си има ред, а някои неща се пропускат", коментира още Пешич.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Светислав Пешич, Сърбия
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи