Йордан Янков: Първенството тази година ще е доста по-интересно от миналата


Йордан Янков: Първенството тази година ще е доста по-интересно от миналата
(сн. НБЛ)
07-10-2021 15:05 | BGbasket.com

Старши треньорът на Академик Йордан Янков очаква новият сезон в Нацоналната баскетболна лига да бъде по-интересен от миналия. В събота тимът гостува на Черноморец в първия си мач от шампионата, а ето какво сподели по този повод наставникът:
- Академик стартира новия сезон с мач във ФИБА Къп срещу гръцкия Ираклис. Как бихте оценили двубоя?
 
- Много съм доволен от играчите, тяхната енергия и желанието, с което играхме този мач. Въпреки проблемите, които имахме, всеки един се опита да даде максимума от своите възможности. Беше добър опит за всички. Ираклис са един много добър отбор с опитни играчи, които също смятам, че не са на максимално ниво и тепърва ще показват добри мачове. За нас това беше голямо предизвикателство и опит.
- В събота отборът стартира новия сезон в Националната баскетболна лига. Тимът влиза като бронзов медалист от миналия сезон. Какви са Вашите очаквания за новия сезон?
 
- Смятам, че първенството тази година ще е доста по-интересно от миналата година. Левски имат финансови проблеми, но се опитват да ги решат и ще се доближат като ниво с останалите отбори. Спартак Плевен засилиха селекцията с голям бюджет. Черно море и Шумен, който ще е дебютант през тази година, също направиха добри селекции. Първият мач срещу Черноморец със сигурност ще е труден, особено с липсата на Робертс Фрейманис. Бургас направиха добра селекция с много играчи, изиграха и доста контроли. Ще дадем всичко от себе си и се надявам да покажем добра игра.
- През миналия сезон Академик игра финал в Балканската лига, а отборът отново ще участва в турнира и през тази кампания. Какво очаквате от турнира?
 
- И този сезон ще вземат участие израелски отбори. Това е много добър опит за нас. Мисля, че ще има интересни мачове. Надявам се най-вече да сме в добро здраве и да сме в пълен състав, за да можем да се състезаваме по най-добрия начин.
- Какви кадрови проблеми има Академик преди началото на сезона?
- Робърт Георгиев е трайно контузен и очакваме в края на ноември или началото на декември да започне вече да тренира и да играе с топка. Робертс Фрейманис има възпаление на глезена и се надявам в края на следващата седмица да е на линия. Тони Гуджино имаше проблеми с китката, но от днес той вече ще започне тренировки. Надявам се колкото е възможно по-бързо да се възстановят играчите и да навлезем в по-сериозен тренировъчен процес.
- Какво ще си пожелаете?
- Пожелавам си да сме здрави. Също така и да се върнат хората в залите, защото вече година и половина без публика дотегна много. Смятам, че мачовете в НБЛ ще бъдат равностойни, което предполага повече зрителски интерес и вече всеки да се бори за мястото, за което има сили.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Академик Пловдив, Йордан Янков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи