Черноморец надви Академик у дома


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн. НБЛ)

09-10-2021 20:41 | BGbasket.com

Черноморец започна с победа новия сезон в Националната баскетболна лига. На свой терен в зала „Бойчо Брънзов“ в Бургас тази вечер тимът се наложи над Академик Пловдив с 80:66, след като водеше почти през целия мач.

 

В тази среща и двата отбора не бяха в пълните си състави. Заради различни травми и здравословни проблеми за домакините не играха Константин  Коев и Георги Боянов, както и едно от новите попълнения Джамел Харис. Американският център все още не е картотекиран, а старши треньорът Васил Евтимов обясни, че причината за отсъствието му е лошото му състояние. Гостите пък бяха без възстановяващия се от скъсани връзки Робърт Георгиев, както и на латвийското крило Робертс Фрейманис.

 

В следващия кръг Черноморец приема Шумен, докато Академик ще е домакин на Берое, но преди това ще гостува на Сигал Прищина в Балканската лига.

 

Двубоят започна на много високо темпо. В началото играта тръгна кош за кош, но след това бургаският тим вкара 12 поредни точки и се откъсна с 21:10, а след десет минути игра водеше с 24:18. С основна заслуга за преднината на домакините бе Тони Троча, който реализира 13 точки до момента, вкарвайки и три тройки.

 

Черноморец поддържаше аванс от няколко точки през втория период, главно заради по-добрите си изяви в подкошието, а на почивката бе напред с 43:36.

 

След паузата резултатността спадна, като проблемите в нападение бяха най-вече в отбора на Академик, който за седем минути успя да отбележи едва един кош от игра. Това позволи на съперника да се откъсне с 13 точки аванс, но след силен край на частта баскетболистите на Йордан Янков се доближиха на 50:56.

 

Баскетболистите на Васил Евтимов обаче не допуснаха разликата да падне още и след серия от 9:2 на старта на заключителния период тя отново стана двуцифрена. Това окончателно пречупи гостите, като до края Черноморец нямаше проблем да поддържа солидна дистанция и да спечели.

 

Най-резултатни за успеха с по 22 точки бяха Тони Троча (14 борби) и Кортни Белджър.  С дабъл-дабъл е и Уендел Люис – 15 точки и 12 борби.

 

За Академик Васил Бачев се отчете с 21 точки и 8 борби. Неманя Бешович има 17 точки и 10 борби, а с по 9 точки са Николай Николов (9 борби) и Тони Гуджино (12 борби).

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНОМОРЕЦ - АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черноморец, Академик Пловдив
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи