Васил Евтимов: Не знам какво е да играем пред публика, искам да го усетя


Васил Евтимов: Не знам какво е да играем пред публика, искам да го усетя
(сн. НБЛ)
17-10-2021 10:16 | nbl.basketball.bg

Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов си пожела съвсем скоро публиката да се завърне в баскетболните зали. Той е начело на бургаския тим за втори пореден сезон, но така и не е имал мач пред фенове. Ето какво сподели наставникът след убедителната победа на неговия тим срещу Шумен:

 

„Много съм доволен. Исках в този мач момчетата да се забавляват, защото в последните десет дни, след мачовете в Ботевград, нямаха настроение, момчетата малко не бяха в час по време на тренировките, дори преди мача с Пловдив не можахме да тренираме.Затова тази седмица се концентрирахме върху това, наистина да ни е забавно, защото баскетболът наистина е забавна игра и искам всички да изпитат удоволствие.

 

От първата до последната минута играхме здраво, концентрирано, на максимум, за мен това беше най-важното. Следващата седмица ни предстои много тежък двубой с Левски София. Затова предупредих моите момчета, че искам да се подготвят за този мач, и днес да играят в защита, така както ще играят срещу Левски.

 

Всички ще бъдат готови за гостуването в София. Георги Боянов днес можеше да играе, но предпочетох да го запазя, защото е само на една тренировка и не искам да рискувам. От понеделник ще започне пълноценна тренировка с отбора. Джамел Харис също искам да влезе във форма. За отбора и за него предстои много важна седмица, защото за мача ще искам да ни помогне за 12-15 минути в игра.

 

Най-важната цел на всеки треньор е да изкара максимума от своите състезатели. След два месеца работа с тях почти знам кой какво може, знам в кой момент кой какъв кош може да вкара и това е много важно. В началото на сезона сме, много работа ни предстои. Ще имаме по-тежки мачове срещу сериозни съперници, трябва да градим и всеки мач искам да стават по-добри и по-добри. И тази година искам да покажем по-различно лице през целия мач. Миналата година нямахме пейка, тази година имаме деветима играчи, които могат да играят по всяко време на мача.

 

Не знам какво е да играем пред публика, защото втори сезон съм старши треньор на Черноморец – не знам какво е чувството. Искам да го усетя от другата страна на игрището. Надявам се след две седмици поне 30% публика да бъде допусната и феновете да се завърнат в залата.“

 

Мнението си за двубоя с Шумен сподели и един от водещите играчи на Черноморец Кортни Белджър:

 

„Мачът беше страхотен. И в четирите части играхме еднакво добре. Придържахме се към принципите и стила ни на игра и нямаше нито един момент, в който да се отпуснем и изпълнихме всички изисквания.

 

В последните 10-20 дена се опитваме да бъдем в добър ритъм и мисля че днес, в този мач, намерихме този ритъм и всичко, което правим е за в бъдеще – да надграждаме.

 

  Бих искал да има публика, защото все пак съм за първа година тук, искам да видя феновете. Единственото положително в момента е, че ни позволяват да играем. Надявам се да продължаваме и да не ни спират.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черноморец, Васил Евтимов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи