Йордан Янков: Победата е на моите помощници и техния тактически план


Йордан Янков: Победата е на моите помощници и техния тактически план
(сн: НБЛ)
18-10-2021 21:12 | Макс спорт 2

Старши треньорът на Академик Пловдив Йордан Янков изрази специални благодарности към своя щаб, за добре подредената тактика срещу Берое.

 

Пловдивчани победиха само със седем души на разположение в състава.

 

"Честно казано не очаквах такава роля на Юртлу. Днес имахме само 7 човека в ротацията и това допринесе той да се отличи като реализатор. Това ще му даде някакво самочувствие в отбора. Но това можеше да е всеки един от отбора. По-важното е, че тази победа - тя е изцяло на моите помощици и техния тактически план. Играчите и те разбраха, че трябва да играят повече и се радвам, че крайният резултат е за нас," коментира Янков.


"Сашо Груев върши безценна работа с гардовете. Те от 1 август са тук и той работеше с тях всеки ден. Показваше им тънкости и опит и се радвам, че ние сме един от клубовете, които разчитаме на български играчи на тази позиция. Ние им даваме шанс и Ники Титков прави трети пореден силен мач. Започна да води отбора, да подрежда играчите. Не искам да правя сравнение между играчите миналата година и тази. Тези, които сега са тук, имат своите позитивни страни. Не мога да правя такива сравнения и оценки в началото на сезона. Фрейманис за съжеление е контузен, но съм сигурен, че и той, и Бешович ще вдигнат класата на отбора," допълни наставникът.

 

За отсъствието на младите Кръстомир Михов и Марио Боянов от състава, което допълнително скъси пейката, Янков обясни, че двамата са с юношеската формация на клуба, която в момента има важни баражи.

 

"Не съм имал време още да гледам Шумен. Няма да има подценяване, резултатите не бива да ни залъгват. Отиваме за да играем нашия баскетбол и да играем добре," завърши Янков за следващото гостуване на тима от НБЛ.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи