България U15 е на полуфинал на световното по умения


България U15 е на полуфинал на световното по умения
(сн. БФБ)
23-10-2021 15:35

България се класира за втора поредна година на полуфинал на световното първенство по умения FIBA Skills Challenge. След като миналото лято 17-годишните баскетболисти завършиха втори в първото издание на турнира, тази година момчетата от по-долния набор – до 15 години, преодоляха квалификациите и продължават без загуба в надпреварата.

Днес избраниците на Юлиян Аладжов и Румен Шопов се оказаха по-добри от Полша и спечелиха със 110:124 (печели отборът с по-малък резултат).

 

Българите бяха много по-прецизни в изпълнението на елементите и събраха 32 точки за 142 секунди. Съперникът записа 22 точки за 146 секунди. Петицата на България за днес бе Кристиян Желев, Камен Каменов, Преслав Дурев, Деян Колев и Александър Жилев.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ

На 25 октомври е следващият двубой на „лъвчетата“. Китай също стигна до Топ 4, като трябваше да е съперник на нашите в четвъртфинала, но промяна от страна на организаторите ги прати срещу Тунис. Китайците спечелиха със 110:118. До полуфинал стигна и Монголия – световен шампион за 17-годишни, и Израел.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България U15, FIBA U15 Skills Challenge 2021
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи