10 години без Тодор Ненов


10 години без Тодор Ненов
24-10-2021 14:40 | Станко Стоянов

"Няма незаменими хора, но има неповторими и Тодор Ненов е един от тях" - каза приживе големият пловдивски треньор.

 

Десет години след смъртта му той е помнен освен с успехите, но най-вече с всеотдайността си към професията. За него баскетболът бе не само голямата любов, но и смисълът на живота му. Годишнината бе ознаменувана с традиционния мемориал в негова памет, който за десети път се организира по инициатива на председателя на БК Марица Кършияка Цветан Савов, дългогодишен съратник на Ненов.

 

Поради епидемиологичната обстановка проявата се състоя на откритата баскетболна площадка в спортния комплекс на Младежкия център до Гребната база в Пловдив. Изиграха се мачове между отбори  момчета от Академик, Академик Бултекс, Марица и Марица Кършияка - клубовете, в които е работил Тодор Ненов. Началната спорна топка хвърлиха Недко, синът на Ненов и внукът на друг изтъкнат пловдивски треньр Симеон Иванов - Мончо. Така символично бе ознаменуван и поредният Ден на треньорите, който всяка година се отбелязва заедно с мемориала. 

 

Да почетат своя треньор дойдоха някои от неговите състезателки - Цонка Вайсилова, Лалка Хорозова, Елена Симеонова, Красимира Лефтерова и др., както и Кирил Николов, председателят и спонсор на Марица, по чието време през 1996 година Ненов спечели с отбора си Купа България и сребърните медали от шампионата.

 

- Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
7dnisportbg
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи