Михайлов: Надявам се женският национален отбор да получи в Ботевград подкрепата, която имат и мъжете


Михайлов: Надявам се женският национален отбор да получи в Ботевград подкрепата, която имат и мъжете
26-10-2021 19:05 | Макс спорт 2

Селекционерът на националния отбор за жени Стефан Михайлов сподели очакванията си от предстоящите европейски квалификации.

 

Тимът ни е в група с европейския шампион и четвърти на Олимпийските игри отбор на Сърбия, както и с Хърватия, който игра осминафинал на последното европейско първенство. Квалификациите ще се проведат в три прозореца – 11-14 ноември, 2021; 24-27 ноември, 2022 и 24-27 февруари, 2023 г.

 

На 11 ноември България приема Хърватия, като домакин ще е Ботевград.

 

"Залата в Ботевград приема мъжкия национален отбор, и когато те играят там има доста добра подкрепа, надявам се да е така и за женския. Не съм запознат исторически, но според мен за първи път там се играе женски квалификационен мач," заяви Михайлов.

 

Той коментира и вълната млади състезателки, която в момента играе вече извън границите на България, в европейски отбори: "Момичетата търсят развитие в първенства с 10-12 равностойни отбори и в първа, и втора лига. В България миа 2 професионални отбора на средно европейско ниво. На всички е ясно, че с два отбора не може да се търсят големи резултати и да има перспективи за състезателките. Нормално е да се търси развите в чужбина. Те са момичета, които влязоха млади при жените, натрупаха опит и мачове и са избрали добри места за развитие."

 

Михайлов наблюдава дербито Берое Стара Загора-Монтана 2003 от А група жени, спечелено от монтанчанки с 1 точка.

 

"Имах притеснения за Берое, Монтана са във форма," заяви Михайлов. "Стана доста добър, резултатен мач. Монтана изгра по-добре мача в последните минути, имат и по-дълга ротация."


"Беше полезен мач и за момичетата и за мен, да видя коя в какво състояние е. Такива мачове, здрави, липсват на Берое, защото не участва в Адриатическата лига този сезон. Добър мач се получи," допълни наставникът.

 

Победителите от всяка група и четирите най-добри втори ще се класират за европейското първенство. Тъй като има групи с по три отбора, резултатите срещу четвъртите в класирането няма да се зачитат при определянето на най-добрите втори.

 

- Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
7dnisportbg
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи