Карина Константинова: Голяма мотивация за мен е, че играем в Ботевград


Карина Константинова: Голяма мотивация за мен е, че играем в Ботевград
(сн. БФБ, Николай Христов)
03-11-2021 15:03 | Мария Маринова

Женският национален отбор се събра вчера на лагер преди европейската квалификация с Хърватия. Двубоят е на 11 ноември в Ботевград, където тимът ни ще тренира и в следващите дни. С какво настроение се присъедини към отбора и какво е мнението й за предстоящия мач сподели пред BGbasket.com една от състезателките в тима ни Карина Константинова.

 

„Много съм щастлива. Радвам се, че съм повикана в националния отбор и най-вече, че лагерът е в Ботевград – в моя роден град. Смятам, че настроението в отбора е добро. Все още не сме се събрали всички, но мисля, че започваме позитивно“, заяви Константинова.

 

Това, че играем тук, е много голяма мотивация за мен. От доста време не съм играла в Ботевград – откакто бях в Балкан. Смятам, че подкрепата на феновете ще бъде от голямо значение. Надявам се да дойдат да ни подкрепят. На първо време бих им казала да ни повярват. Ние вярваме в това, което искаме да постигнем, но те също са ни нужни. Знаем, че Ботевград е най-баскетболният град и съм сигурна, че ще дойдат и с чисто сърце биха ни подкрепили“,добави баскетболистката.

 

Женският национален отбор започна подготовка в Ботевград с 9 баскетболистки

 

Може да бъде изображение с 2 души, на закрито и текст, който гласи ′� 33 BULGARIA′

 

Гардът сподели и мнението си за съперниците на България в квалификациите: „Много добри отбори. Този на Сърбия е европейски шампион, Хърватия също е потенциално много добър отбор със състав, който е смесица от опитни и млади състезателки, които играят на много добро ниво в момента. Много силни съперници са, но ние отиваме да покажем най-доброто от себе си и да им се противопоставим максимално.“

 

След като спечели златен требъл с Берое Стара Загора през миналата година Карина Константинова взе решение да продължи кариерата си в чужбина, като в момента носи екипа на испанския Миралвале. „Чувствам се много добре. Харесва ми много в отбора, в който съм. Имам доверието на треньора, получавам свободата, от която имам нужда и игровите минути, което за мен е най-важно на този етап в моята кариера. Смятам, че все по-добре ще се получават нещата за отбора и ще започнем да побеждаваме, защото до момента, откакто съм в отбора, не сме успели да вземем победа“, заяви баскетболистката.

 

Стефан Михайлов: В България само с два отбора не можеш да търсиш развитие

 

Тя започна сезона в гръцкия Ники Лефкада, където имаше ангажимент за Еврокъп. Тимът обаче не успя да преодолее квалификациите и Карина избра да продължи развитието си в Миралвале.

 

„Смятам, че независимо, че е втора дивизия на Испания, през тази година първенството е доста конкурентноспособно. Лигата е изчистена от по-слабите отбори. Има само 16. Смятам, че са на много високо ниво. Доста силова лига, разчита се много на индивидуалните качества на състезателите. Това колко добър играч си много допринася за целостта на отбора. Търсят се лидери и добри играчи. Смятам, че тази лига е много добър трамплин да те забележат – на първо време от елита в Испания, впоследствие и от други места“, обясни Константинова.

 

Може да бъде изображение с 1 човек, спортува и на закрито

 

Тя сподели и целите си за този сезон. „Пожелавам си да съм здрава на първо време, да успеем с Миралвале да се класираме за плейофите, да постигнем възможно най-много победи и да имаме успешен сезон. С националния отбор си пожелавам един добър мач срещу Хърватия – да бъдем здрави и да няма положителни тестове, защото това на първо време е много важно. Надявам се да проведем един добър лагер тази седмица и всичко ще си дойде на мястото, завърши гардът.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени), Карина Константинова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи