Гергана Иванова: Обичам да играя, когато сме аутсайдери


Гергана Иванова: Обичам да играя, когато сме аутсайдери
(сн. БФБ, Николай Христов)
05-11-2021 16:01 | Мария Маринова

Баскетболистката на женския национален отбор Гергана Иванова няма притеснения, че сме аутсайдери и в предстоящите европейски квалификации. От няколко дни тимът ни се подготвя в Ботевград, където на 11 ноември ще приеме Хърватия в първия си мач. Пред BGbasket.com състезателката на унгарския БЕАК сподели мнението си за съперниците ни в групата, както и очакванията си за предстоящите двубои.

 

„Много се радвам, че съм обратно в България и особено с националния отбор. Има много хубаво настроение, което е важно. Познаваме се добре с момичетата. Мисля, че нещата ще се получат“, заяви Иванова.

 

Освен с Хърватия, в групата на България е и европейският шампион Сърбия. „Съперниците ни са много сериозни, но аз обичам да играя, когато сме аутсайдери, защото само ние можем да ги изненадаме, а те нас не. В такива мачове най-лесно се постигат изненади“, смята баскетболистката.


Женският ни национален отбор за първи път ще играе в „Арена Ботевград“, където Гергана Иванова често тренираше през лятото заедно със съотборничката си Карина Константинова.

 

Много се радвам, че сме в тази зала и в този град. Тук въздухът мирише на баскетбол. Надявам се да дойдат хора и да ни подкрепят, защото това е важно за нас, особено срещу съперник като този. Имаме нужда от подкрепа и от добра атмосфера в залата“, призова тя.

 

Карина Константинова: Голяма мотивация за мен е, че играем в Ботевград

 

Може да бъде изображение с 2 души и спортуващи

 

Иванова сподели и как се чувства в новия си тим, както и защо е избрала да продължи кариерата си в чужбина: „Добре съм, трудно е, но аз обичам да ми е трудно и смятам, че това е правилният път. Първата лига е Унгария е много силна, а аз точно това търся, независимо в кой отбор като за начало. Просто искам да играя срещу силни отбори и играчи, да има конкуренция и по този начин да израствам.“

 

Стефан Михайлов: В България само с два отбора не можеш да търсиш развитие

 

Въпреки това, тя не спира да гледа и мачовете от българските първенства. „Не пропускам нищо – мъже, жени, всичко следя. За женското първенство смятам, че е слабо. Има само два добри отбора, както и през последните години, което е проблем. Конкуренцията е слаба. Надявам се малките, включително и аз, защото съм от по-младите, да бъдат по-мотивирани да оправим някой ден ситуацията в България, защото имаме нужда от това“, завърши Иванова.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени), Гергана Иванова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи