Виолина Кочева: Надявам се да играем добре, за да зарадваме феновете


Виолина Кочева: Надявам се да играем добре, за да зарадваме феновете
(сн. БФБ, Николай Христов)
06-11-2021 15:09 | Мария Маринова

Баскетболистката на женския национален отбор Виолина Кочева се надява на подкрепа от феновете по време на предстоящата европейска квалификация с Хърватия. Двубоят е на 11 ноември в „Арена Ботевград“, а пред BGbasket.com състезателката сподели и очакванията си за него.

 

„Можеше и по-зле да е от гледна точка на съперниците (б.р България е в една група и със Сърбия). Имаме малко време за работа. Очаквам да се представим добре, защото тук, в Ботевград, хората са баскетболни. Разбират от баскетбол и най-много се надявам да играем добре, за да зарадваме феновете, които така или иначе са зажаднели за спорт заради пандемията. Очаквам подкрепа от тях“, заяви Кочева.

 

Честно казано, даже много се радвам, че сме в Ботевград. Като изключим Кари и Гери, никоя от нас нито е тренирала тук преди, нито е стъпвала на този паркет. Смятам, че ще дойдат хора да ни гледат и да ни подкрепят“, добави баскетболистката.

 

Карина Константинова: Голяма мотивация за мен е, че играем в Ботевград

 

Гергана Иванова: Обичам да играя, когато сме аутсайдери

 

Може да бъде изображение с 2 души и изправени хора

 

През този сезон Кочева отново носи екипа на Берое Стара Загора, който обаче ще се състезава само на два фронта – А група и турнира за Купата.

 

„Ние тази година, понеже няма да играем Адриатическа лига, имаме един мач с Монтана, който вече мина. Доста точки вкарахме и двата отбора. Видя се, че физически стоим добре. В Берое тренираме много добре и на този етап всичко е наред. Ще видим по-напред как ще са нещата, като дойдат сега по-сериозни мачове с националния отбор и след това пак с Монтана“, коментира Кочева.

 

Стефан Михайлов: В България само с два отбора не можеш да търсиш развитие

 

След златния требъл през миналия сезон, през този баскетболистката си пожелава най-вече здраве.

 

Единственото, което мога да си поставя като цел за мен и за отбора, е да сме здрави. Това е най-важното. Надявам се да играем добре. Таня Гатева и Иван Ангелов са хората, които най-много се грижат за нас, както и Иван Николов. Трябва да се постараем да не ги разочароваме. Като лични цели съм си поставила да играя добре и да съм здрава. Миналата година беше най-успешна и за Берое, и за мен. След златния дубъл с Хасково, този път спечелих и Адриатическата лига. Вече, както тренираме и се подготвяме, така и ще играем“, завърши Кочева.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени), Виолина Кочева
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи