Треньорът на хърватките: България е солиден отбор, но планът ни е да спечелим


Треньорът на хърватките: България е солиден отбор, но планът ни е да спечелим
(сн. FIBA.basketball)
08-11-2021 17:17 | BGbasket.com

Женският национален отбор на Хърватия ще търси задължителна победа срещу България в предстоящата европейска квалификация между двата тима. Това призна старши треньорът на тима Стипа Бралич.

 

Хърватките се събраха на лагер в неделя, като гостуват на българките на 11 ноември от 19:00 часа в „Арена Ботевград“.

 

„Имаме два-три дни за подготовка и се надявам да играем възможно най-добре. Планът е да се опитаме да спечелим мача в България и след това да дадем всичко от себе си срещу Сърбия, да играем на максимум и да се опитаме да изненадаме с някои от разпознаваемите ни мачове“, заяви Бралич пред местната федерация.

 

Хърватия започна подготовка с 14 баскетболистки. „Има някои малки промени в състава. Някои състезателки са нови в сравнение с отбора от европейското първенство. В момента ги няма Тиквич и Милетич на позиция 4. Ще видим как ще се впишат новите момичета, въпреки че някои присъстваха в предишните квалификационни цикли“, обясни наставникът.

 

Въпреки че са фаворити, в лагера на Хърватия не подценяват и отбора на Стефан Михайлов.

 

Не е лесно да играеш като гост, а България е солиден отбор. Квалификациите са наистина кратки. Мачът се играе след две-три тренировки и просто няма много възможности за подобрение. Който се справи в тези няколко мача, взима място на европейското първенство. Европейското първенство по баскетбол за жени е един от малкото в отборните спортове с 16 участващи отбора, всички останали вдигнаха формата на 24. Но и в последните квалификации не беше лесно, а се класирахме, така че нека се опитаме да повторим същия успех“, завърши Бралич.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Хърватия (жени), България (жени)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи